Habijan uzvratio Ilčiću: ‘Živiš u 15. stoljeću, kao katolik poslušaj malo papu Franju’

ožujak 11, 2017 maxportal
Share Button

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Damir Habijan, kojemu je predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić spočitnuo način života suprotan kršćanstvu na koje se poziva HDZ, izjavio je da je on kandidat moderne europske stranke desnog centra i zalaže se za sve europske vrijednosti te za Varaždin 21. a ne 15. stoljeća.Za HRT-ov Dnevnik 3 kazao je da se ne misli u kampanji za lokalne izbore obraćati i baviti svojim protukandidatima. Od danas je to službeno i gospodin Ilčić.

Kao kandidat moderne europske stranke desnog centra apsolutno se zalažem za europske vrijednosti, kazao je.

Komentirao je izjavu koju je Ilčić dao u vezi s kršćanskim vrijednostima. Ako je mjerilo za to koliko netko ide ili pohađa crkvu, je li vjernik ili nije, onda bojim se da ja možda i nisam doista na tragu kršćanskih vrijednosti s obzirom da jesam vjernik, ali možda misu ne pohađam toliko koliko bi trebao. Ako su kršćanske vrijednosti na tragu njegovih izjava i stavova koje je iznosio tijekom svog djelovanja onda mogu reći da smo dijametralno suprotni, rekao je Habijan.

Za  N1 televiziju poručio je Ilčiću da bi mogao malo više slušati papu Franju, mnogo bi mu toga bilo jasnije.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier komentirao je ostavku svog posebnog savjetnika Ladislava Ilčića

Ilčić me obavijestio da se želi kandidirati za gradonačelnika Varaždina, što je razumljivo za čelnika jedne političke stranke. Ali ta kandidatura nije kompatibilna s obavljanjem posla savjetnika potpredsjednika Vlade, rekao je ministar Stier, te Ilčiću zahvalio na dosadašnjoj suradnji.

Stier tvrdi kako Ilčić nije napustio savjetničko mjesto zbog političkog pritiska na Vladu zbog vrlo konzervativnih stajališta čelnika Hrasta te da njegova ostavka na savjetničko mjesto nema nikakve veze s prekjučerašnjim Maršom za prava žena s kojeg se također kritizirala konzervativna politika i pokušaji uplitanja države u reproduktivna prava žena.

Premijer i predsjednk HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u Bruxellesu da snažno podržava HDZ-ova kandidata za varaždinskog gradonačelnika Damira Habijana te da će uskoro biti poznati kandidat i za Zagreb.

Predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik Anđelko Stričak, komentirajući Ilčićevu konferenciju za novinare, rekao je da su svi do sada predstavljeni kandidati dobili jednoglasnu podršku stranačkih tijela, pa tako i Damir Habijan za gradonačelnika Grada Varaždina.

Kada nemate ideje i kvalitetu da napravite nešto za svoje sugrađane, tj. za boljitak sredine u kojoj živite, tada se bavite demagogijom i prozivanjem političkih suparnika na osobnoj razini. Stoga s kandidatima koji u svojoj sredini ne prelaze izborni prag, ne mislim dalje polemizirati, priopćio je Stričak.

Foto:evarazdinKomentari
Share Button