Hebrang opet napada: Potvrđujem da je Kolak bio dragovoljac, a Kujundžić dezerter

ožujak 15, 2017 maxportal
Share Button

Smijenjeni ravnatelj KB Dubrava Toni Kolak optužio je ministra zdravstva Milana Kujundžića da je dezerter Domovinskog rata i da ga je ministar smijenio zbog te izjave, a sve kako bi na njegovo mjesto imenovao bivšeg člana Hrvatske zore, ugašene Kujundžićeve strankeMinistar Kujundžić Kolaka je prijavio Državnom odvjetništvu tvrdeći da je potpisao štetan ugovor za bolnicu i da je to razlog smjene, a najavio je i privatnu tužbu protiv Kolaka zbog klevete.

Slučaj je komentirao i ratni ministar dr. Andrija Hebrang koji je i ranije Kujundžića prozivao da je lažni branitelj i ratni dezerter. Bilo je to u vrijeme kad se Kujundžić napustio HDZ, osnovao Hrvatsku zoru i kandidirao se za predsjednika Republike.

Iako se Kujundžić vratio u HDZ, Hebrang nije promijenio stav o njemu.

“To su činjenice, a one se ne mogu promijeniti. Postoje dva dokumenta, jedan je Kujundžićev službeni životopis, koji je predao u Vladi, i u njemu se uopće ne spominje Domovinski rat i njegovo sudjelovanje. Drugi je članak o Kujundžiću u Wikipediji, koji nije demantiran, a iz kojeg je jasno gdje je on i u kojim državama bio 1991. 1992. 1993. 1994. 1995., izjavio je Hebrang za Novi list.

“To je tako bilo. Ali, nas smo si dvojica prošle godine u Vukovaru pružili ruke. Čestitao sam mu na pobjedi, jer je na HDZ-ovoj listi dobio ogroman broj preferencijskih glasova i osvojio zastupnički mandat. To je dokaz da danas sudjelovanje u Domovinskom ratu više nije nikakva prednost, niti nekome hendikep predstavlja to što je bio dezerter”, rekao je Hebrang.

Kaže da se ne želi miješati u Kolakovu smjenu, nisu poznate okolnosti u kojima je do nje došlo, no nije suzdržan kad je riječ o Kolakovom doprinosu u Domovinskom ratu.

“Itekako ga se kao ratni ministar zdravstva sjećam iz tog razdoblja. Kolak je bio dragovoljac od prvog dana i nema ratišta u Hrvatskoj na kojem nije bio i to uvijek u prvim redovima. Četiri godine je bez prekida spašavao živote a u rat je otišao premda je kući imao troje djece.

Nekoliko sam mu puta rekao: ‘Toni, čuvaj se, imaš djecu’. On bi mi u tim prilikama odgovarao: ‘Zbog moje djece i branim Hrvatsku’. Što se toga tiče, Kolak je doista besprijekoran čovjek” kazao je Hebrang.

Maxportal/foto:SD

 Komentari
Share Button