Hrast objavio: Jasminka Buljan Culej ostaje voditeljica obrazovne reforme

lipanj 9, 2017 maxportal
Share Button

Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović objavio je na službenoj stranici te stranke da će podržati nove ministre jer mu je premijer Andrej Plenković obećao da neće biti kadrovskih promjena u timu koji vodi kurikulnu reformu.

 “Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović podržat će nove ministre s obzirom na ispunjeno Hrastovo traženje da se reforma obrazovanja nastavi i to u smjeru u kojem ju je vodila ova Vlada, a to je smjer pluralnosti i uključenosti stručnjaka različitih svjetonazorskih i političkih opredjeljenja. Tako će prof. dr.sc. Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a dr.sc. Jasminka Buljan Culej voditeljica Ekspertne radne skupine.

Potvrđeno je to jučer u večernjim satima u Banskim dvorima na sastanku vodstava HDZ-a i Hrasta.

Hrast ostaje dio vladajuće većine i utjecat će na politiku Vlade, poglavito na području odgoja i obrazovanja, gdje će član Predsjedništva Hrasta mr.sc. Hrvoje Šlezak, i dalje obnašati dužnost državnog tajnika.

Otvoreni smo za različita mišljenja i uvjereni da se naš odgojno obrazovni sustav može razvijati jedino u toj atmosferi otvorenosti i pluralnosti.”

(Foto: Tris/H. Pavić)Komentari
Share Button