Kalmeta otpisan, HDZ-ov kandidat za Zadar ginekolog Branko Dukić

ožujak 7, 2017 maxportal
Share Button
Zadarski HDZ odlučio je u utrku za gradonačelnika Zadra poslati Branka Dukića potvrdivši time špekulacije da je Božidar Kalmeta, nakon što mu je potvrđena optužnica u aferi Remorker, politički otpisan.Dr. Dukić rođen je u Zadru, zaposlen je u zadarskoj Općoj bolnici gdje je već 13 godina rukovoditelj Odjela ginekologije te otac četvero djece,  stoji u priopćenju zadarskog HDZ-a.

Sadašnji gradonačelnik, HDZ-ov Božidar Kalmeta izjavio je da apsolutno podržava Dukića kao kandidata za zadarskog gradonačelnika.

‘Apsolutno podržavam jednoglasnu odluku Gradskog odbora HDZ-a Zadra da dr. Branko Dukić bude kandidat HDZ-a za zadarskog gradonačelnika’,  rekao je Kalmeta.

Dodaje kako je Dukić  ‘čovjek poznat široj zadarskoj javnosti kao vrijedan, odgovoran liječnik, humanitarac, dragovoljac Domovinskog rata, uvijek spreman pomoći svakome. Čovjek koji je cijeli život proveo u ovom gradu’ i koji će, navodi Kalmeta, ‘svu svoju energiju, znanje i sposobnosti dati za prosperitet Zadra i njegovih građana’.

Branko Dukić, prihvativši kandidaturu rekao je da se Zadru uspjeh nije dogodio preko noći, nego zahvaljujući kontinuiranom, predanom zajedničkom radu svih dosadašnjih gradonačelnika, dodavši da će taj kontinuitet nastaviti.

Naglasio je da će, bude li izabran, kao gradonačelnik učiniti sve da zadarska Opća bolnica u sljedeće četiri godine osigura još bolju zdravstvenu skrb i zaštitu svim svojim  građanima, a jedan od koraka bit će sudjelovanje Grada Zadra u kupnji aparata za zračenje, kako teško oboljeli pacijenti ne bi više morali svakodnevno putovati iz Zadra u druge gradove.

‘Zadar 2021. godine mora biti najugodnije mjesto za život ne samo u okvirima Lijepe Naše’, rekao je dr. Dukić, navodi se u priopćenju zadarskog HDZ-a.

Kalmeti potvrđena optužnica

Podsjetimo, Kalmeti je krajem prošle godine Zagrebački Županijski sud u cijelosti potvrdio optužnicu HAC-ovu kraku afere Remorker. Uskok tereti Kalmetu da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Uz Kalmetu je optužnicom obuhvaćeno još 12 okrivljenika, među kojima su njegovi najbliži suradnici iz ministarstva – bivši državni tajnik te predsjednik Nadzornog odbora HAC-a Zdravko Livaković i državni tajnik Milivoj Mikulić koji je također bio u upravi HAC-a.

Među optuženima je i bivši financijski direktor HAC-a Josip Sapunar, koji je Livakovića i Mikulića prokazao kao osobe kojima je nosio novac koji su HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker International Igora Premilovca.

U optužnici se spominje i bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, čelnici građevinskih tvrtki Damir Kezele, Ivan Berket, Miroslav Bunić i Petar Pečin te ljudi iz HAC-a i HC-a Jurica Prskalo, Mario Lovrinčević i Sandro Vukelić.Komentari
Share Button