‘Klopka’ napada Ovršni zakon: Todorić je dužan kao 330.000 građana, a država ga posebnim zakonom štiti od ovrhe?!

srpanj 15, 2017 maxportal
Share Button

Sinoćnja emisija Klopka voditelja Ratka Martinović na  SBTV treći je puta otvorila temu ovršnog zakona. “Tri godine emisije konstantno pratimo najpogubniji zakon i generator masovnih iseljavanja, no ne s pretjeranim uspjesima”.

Iz tog razloga, ova emisija je bila posebno žestoka – uz supredsjednika ‘Slobodne Hrvatske’ Danijela Galovića, člana ‘Antikorupcijske fronte Hrvatske’ Ivana Valeka i predstavnika grupe ovršenih Nenu Koljaju.Već se na početku ustvrdilo da se i brojni strani analitičari, pa čak i David Icke, zgražaju nad mogućnošću pljenidbe kuće u nehipotekarnim kreditima i troškovima postupka koji ne samo da mogu preskočiti veličinu duga (u većini EU država to je i zakonski onemogućeno) već mogu narasti i do 10.000% duga.

Nakon što obitelj biva izbačena iz kuće, nju kupuju i u nju useljavaju šakali i lešinari – a nevjerojatno je da takvih primjera imamo i među saborskim zastupnicima, zamjenicima ministra i gradonačelnicima. S druge strane, raste broj beskućnika (već smo na 10.000) koji ne mogu ni u prazne zaplijenjene nekretnine. RBA zadruge samo su idealan prikaz ‘modusa operandi’, a nije isključeno i da su saborski zastupnici na platnom spisku tih kartela.

Ministri su u kampanji lagali građane, sindikati mudro šute, aktivističke udruge bivaju potkupljivane, a blokade računa postaju glavni generatori masovnog iseljavanja. I to je samo početak jer nam slijedi porez na nekretnine, a nije nemoguće ni da strani kreditori u sličnom postupku ovrše državu i preotmu komade hrvatskog teritorija.

U ovoj kaotičnoj situaciji ruke zadovoljno trljaju razni Hanžekovići, B2 Kapitali i EOS Matrixi, a svi promoviraju selektivnu primjenu zakona – Todorić je naime dužan više nego svih 330.000 dužnika, a država ga panično posebnim zakonom isključuje iz ovršnog zakona.

Čovjek koji je osmislio ovršni zakon, postaje novi ministar – riječ je o Bošnjakoviću. A FINA naravno u svemu posreduje i najvećeg dužnika (državu) ne ovršuje. Krug je tako zatvoren – mafijaški žargon poput ‘prodaje duga’, ‘iznude’ ili ‘pogodovanja’ postaje dio zakonodavstvene prakse. A potrebno je samo prepisati bilo koji od EU modela zakona.

Na referendumsko pitanje ‘Tretira li ovršni zakon podjednako građane i Todorića’ 89% gledatelja odgovorilo je s ‘NE’.

MP/foto:pressKomentari
Share Button