Leljak objavio nove dokumente o kriminalu Mesića i Udbaških suradnika

siječanj 7, 2018 maxportal
Share Button
“Poslijeratni štajerski šef Mitja Ribičič odgovoran je za smrt 160.000 Hrvata na području Maribora, on stoji iza svih logora, a njegov sin Ciril Ribičič, bivši član CK SK Slovenije i prvi predsjednik obnovljene Komunističke partije u Sloveniji, svjedočio je u Haagu protiv Darija Kordića, a kasnije i protiv šestorke! Haškom tužiteljstvu predložio ga je Stipe Mesić“, rekao je u Bujici Z1 televizije publicist i istražitelj komunističkih zločina iz Slovenije Roman Leljak. 

“Ribičič i danas živi u vili koju je njegov otac oteo jednom industrijalcu ubijenom nakon rata 1945. godine! Ribičič je Kučanov kadar, a Mesić Kučanov prijatelj”, nadodao je.

U predgovoru knjige Cririla Ribičiča, Mesić optužio Tuđmana i Hratsku za agresiju na BiH!

Bujica je objavila i predgovor za knjigu ekspertnog svjedoka haškog tužiteljstva Cirila Ribičiča ‘Geneza jedne zablude’ iz 2001. godine… Autor prvog predgovora u kojem se Hrvatska i dr. Franjo Tuđman optužuju za agresiju na BiH je Stipe Mesić, a autor drugog predgovora Alija Izetbegović!

“Upravo je Mesić Haagu predložio Ribičiča za svjedoka protiv Hrvata, a i Milana Kučana”, rekao je Leljak i pročitao rečenicu koju je Ribičič izgovorio na predstavljanju svoje knjige u Sarajevu na kojem su govornici bili Stipe Mesić i Alija Izetbegović: “Posebno mi je zadovoljstvo što je u Zagrebu na vlasti politika oličena u predsjedniku Mesiću, tom hrabrom i moralnom čovjeku koji je povjerenje građana zadobio upravo na politici prema BiH… On je čovjek koji je Hrvatskoj vratio osmijeh!“

Ti ljudi, djeca komunizma, i danas vladaju Slovenijom, a dobrim dijelom i Hrvatskom, oni su ti koji nas svađaju – bio je jasan gost Bujice. Dodao je:

“Oni još uvijek pakoste svojim stavovima koji su kroz povijest natopljeni krvlju!”

Bujica objavila dokument: Kako je Alija Izetbegović od Milana Kučana tražio oružje za Armiju BiH – bez znanja Zagreba! 

U emisiji su objavljeni ekskluzivni dokumenti: pismo Alije Izetbegovića Milanu Kučanu od 26. lipnja 1992. godine, u kojem traži isporuku ogromne količine oružja za Armiju BiH, bez znanja Hrvatske! Janez Janša protivio se isporuci bez znanja Zagreba, no Kučan je na svoju ruku sve odradio s Izetbegovićem. Objašnjenje je da je oružje bilo potrebno za ‘obranu Sarajeva’, no pitanje je zašto je u tom slučaju zaobiđen Zagreb i kako bi uopće oružje moglo doći do Sarajeva…

“Približno se znalo kako se kupuje i prodaje oružje, ti kanali normalno su išli preko Hrvatske i hrvatska država uvijek se poštovala. No, u tom slučaju Izetbegović se obratio direktno Kučanu kako bi oružje dobio za svoje potrebe, samo za Armiju BiH. Možemo špekulirati je li oružje upotrijebljeno za ‘obranu Sarajeva’ ili kasnije za borbu protiv Hrvata… Janša nije pristao i dobro je znao zašto ne, a onda se Alija obratio izravno svom prijatelju Kučanu. Ipak, Milan Kučan je dao zeleno svjetlo i transakcija je napravljena”, otkrio je Leljak u Bujici.

Leljak: Napao me Hrvat iz Vancouvera zbog zadnje rate kredita koji je podigao da bi ’90. dao 100 tisuća dolara Mesiću! 

Gost Bujice nije isključio mogućnost da je posrednik između Milana Kučana i Alije Izetbegovića u trgovini oružjem za Armiju BiH bio upravo Mesić, a sve je doveo u vezu i s ‘posudbom’ novca za stan od slovenskog poduzetnika Bože Dimnika…

“Pitanje je – je li mu on stvarno posudio novac ili novac ipak dolazi iz ovakvih poslova?! Nadam se da će povijest tu istinu otkriti! Kada vidimo s kime je Mesić surađivao, sve mi kao istraživaču govori da je iza toga stajalo mnogo novca”, rekao je Leljak i ispričao kako je u Vancouveru sreo Hrvata koji tvrdi da je Mesiću predao 100.000 australskih dolara…

“Rekao mi je da imam sreće što sam došao iz Slovenije i da više želi ne vidjeti nijednog Hrvata! Godine 2017. platio je zadnju ratu kredita australskoj banci za novac koji je ’90. godine dao Mesiću da ga odnese u Hrvatsku!”

Što očekivati od Erjavca koji se sa susjedom svađa zbog vešmašine?!

Roman Leljak je komentirao i pozadinu sukoba dviju država oko Savudrijske vale.

“Silama koje vode Sloveniju i Hrvatsku odgovara da se bave graničnim sporom kako se ne bi bavili otkrivanjem njihovih nedjela. Privatno su vodili države, a ne kao državnici. Slabo mi je kad pomislim na taj spor, na sve one ljude na granici koja nije samo na moru, gdje je mnogima ostala kuća na hrvatskoj ili slovenskoj strani…

Slovenska strana neljudski i nekulturno nudi novac tamošnjim Slovencima da prodaju kuće i napuste Hrvatsku. Potkupljuju ih da dođu u Sloveniju! To mi liči na etničko čišćenje”, kategoričan je bio Leljak i poentirao: “Ne znam žive li u Piranskom zaljevu zlatne ribice, jer samo to spominjamo, a ne i ljude. Velimire, nas dvojica bi u jednom tjednu mogli obići cijelu granicu i riješiti sve probleme, no to ne odgovara starim silama i djecama komunista.“

Kao primjer je spomenuo slovenskog  ministra vanjskih poslova iz tamošnje stranke umirovljenika, koji je u eskalirajućoj krizi najviše svađalački nastrojen.

“Karl Erjavec četiri se godine svađa sa svojim susjedom jer vešmašinu ima na hodniku! Navodno mu smeta buka. I taj sad ribarima piše kazne i svađa nas s Hrvatima”, jasan je bio gost Bujice.

HRT prevario ratne udovice: lagali su im, ipak će emitirati sporni film “Ministarstvo ljubavi”

Kamere Bujice jedine su bile na Prisavlju u četvrtak i snimile ratne udovice kako čekaju sat i po’ da ih netko primi… Uložile su prosvjed Renatu Kuniću jer je HRT htio pustiti film “Ministarstvo ljubavi” u kojem se na najgrublji mogući način vrijeđaju udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i njihove obitelji!

Nakon prosvjeda, film Pave Marinkovića koji je producirao HRT, a sufinancirao HAVC – ipak nije pušten, no Bujica tvrdi da su žene prevarene, jer će film biti pušten 11. siječnja! Najavljene su akcije brojnih braniteljskih udruga, predvođenih veteranima Specijalne policije i Josipom Klemmom.

Rozalija Bartolić u izjavi za Bujicu je rekla: “To je skandalozno! Nismo za takav način prikazivanja o Domovinskom ratu i istine o našim životima. Naši životi nisu komedija, nego tragedija! Same smo odgajale svoju djecu… Zašto ne snime film gdje stojimo uz bolesničke krevete naše djece i o tome kako nas cijelo vrijeme medijski i politički omalovažavaju?!”

MP/foto:Screenshot

Komentari
Share Button