Ministrica Divjak smijenila Buljan Culej jer je bila na sastanku s Plenkovićem

srpanj 14, 2017 maxportal
Share Button

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je po hitnom postupku razriješila Jasminku Buljan Culej s pozicije predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature, jer se nije pojavila na sastanku o kojemu ovise rezultati državne mature.Buljan Culej je u vrijeme održavanja sjednice bila na razgovoru kod premijera Andreja Plenkovića pa je najavila da će kasniti sat vremena. Budući da se nije pojavila ni sa zakašnjenjem, Divjak je hitno donijela odluku o imenovanju Hrvoja Šlezaka koji se zatekao u Ministarstvu.

U Ministarstvu su objasnili da je Buljan Culej pismenim putem najavila da će 11. srpnja prvo ići na sastanak u Vladu, a potom na sjednicu Povjerenstva u Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Kasnije je u NCVVO javila da će kasniti sat vremena, no ni nakon isteka tog roka nije se pojavila, a također je bila nedostupna na mobitel, objavio je portal Index.

Ministrica je, piše taj portal, brzo odlučila izmijeniti odluku o imenovanju Povjerenstva i na mjesto njegova predsjednika imenovati donedavnog državnog tajnika Hrvoja Šlezaka koji se zatekao u Ministarstvu, a iz Ministarstva kažu da je Divjak od Buljan Culej “zatražila da se očituje o svojem propustu”.

Ispričnicu će je još, očito, morati napisati premijer Andrej Plenković

Ta smjena ne znači da je Buljan Culej smijenjena s položaja voditeljice ERS-a  za kurikulnu reformu niti da je Šlezak postao trajni voditelj NCVVO-ova Povjerenstva.

MP/Foto:pxllKomentari
Share Button