Miroslav Tuđman: “Sanaderova knjiga je siromašna i puna grešaka!”    

srpanj 15, 2017 maxportal
Share Button

Dr. Miroslav Tuđman za Hrvatski tjednik je komentirao knjigu bivšeg premijera Ive Sanadera iz ciklusa “Doba politike” naslova “Detuđmanizacija,” koja je promovirana prošli tjedan. Novi naslov očekuje se oko Nove Godine.“Ovo što je iz Sanaderove knjige objavljeno u jednom dnevnom listu, a zasad sam samo to pročitao, jednostavno je siromašno po izričaju, krivo po faktografiji i selektivno po pamćenju. To je jednostavno bespredmetno komentirati.

Čisto faktografije radi, u dijelu gdje on kaže da je akademik Ivan Aralica zatajio da nije bio član HDZ-a, to nema nikakve veze s istinom.

Predsjednik je akademika Aralicu imenovao potpredsjednikom HDZ-a zato što ga je trebao. Aralica mu je to isti dan prigovorio, a Predsjednik mu je odgovorio da ga treba i zato ga je stavio. To govori o predsjedniku Tuđmanu, a još više  o Sanaderu koji takve stvari ne može niti razumjeti.

Tvrditi da je Aralica predlagao mene za predsjednika HDZ-a, a nisam ni bio član HDZ-a, takva je nelogičnost, kakvih je mnogo od jedne do druge rečenice da se i ne isplati komentirati.

Ivo Sanader ovim činom pokušava opravdavati sebe, kao i svoje političko i kleptomansko ponašanje. Prema tome, to nije nikakav obračun jer nema faktografskih podataka koji bi bili relevantni za takvu  prosudbu.

Ponavljam, nisam čitao knjigu pa ne mogu komentirati što Sanader ovim svojim činom zaista želi postići”, kazao je dr. Miroslav Tuđman

Komentari
Share Button