Mladi liječnik iz BiH preminuo od korone, zarazio se od pacijenta kojeg je liječio

rujan 14, 2020 maxportal
Share Button

Liječnik Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra u Banja Luci preminuo je nakon više od mjesec dana borbe s koronavirusom. Zarazio se od pacijenata kojeg je liječio.Njegova bitka s bolesti COVID-19 trajala je više od mjesec dana, a bio je i na respiratoru.

“Liječnici, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog liječnika, te što su imali priliku da sa njim surađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr. Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio”, piše u priopćenju te ustanove

Doktor Pekija je iza sebe ostavio trudnu suprugu i dvoje djece.

U više od mjesec dana borbe s bolesti COVID-19, 18 dana je bio na respiratoru.

“Dr Marko Pekija. Ljudina. Liječnik intenzivne njege UKC. Liječio je nesebično mnoge zaražene i teške pacijente. Zakačio ga je Covid od pacijenta i sam je proveo 18 teških dana na svojoj klinici na NIV respiraciji. Već je dvaput negativan, oporavak napreduje, a čeka treće dijete”, objavio je prije gotovo mjesec dana na Twitteru dr. Nenad Stevandić, zamjenik generalnog direktora UKC-a zajedno s fotografijom na kojoj je s Pekijem.

Marko Pekija rođen je 8. rujna 1983. godine u Banjaluci. Medicinski fakultet u Banjaluci je završio 2013. godine gdje i stekao zvanje doktora medicine. U Klinici intenzivne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske počeo je raditi 1. ožujka 2019. gdje je dobio specijalizaciju iz pulmologije, piše portal nezavisne.com.

R.I. /Foto: press

 

Komentari
Share Button