Nakon Tvrtka Jakovine i Efraim Zuroff glupavim izgovorom napao Predsjednicu

ožujak 14, 2018 maxportal
Share Button
Centar Simon Wiesenthal, kontroverznog ljubitelja četnika Efraima Zuroffa, danas je kritizirao izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tijekom susreta s Hrvatima u Argentini. 

 

Govoreći pripadnicima hrvatske zajednice u Buenos Airesu Predsjednica je kazala da su “nakon Drugoga svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini tražili i našli prostor slobode u kojemu su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskoga naroda i domovine“.

Zuroff u pismu navodi da su “među tim imigrantima brojni zloglasni ustaški ratni zločinaci”.

Spominje poglavnika NDH-a Antu Pavelića, šef ustaške tajne policije Eugena Didu Kvaternika i zapovjednika logora Jasenovac Dinka Šakića.

Zuroff se pita “divi li se predsjednica Grabar Kitarović nekim od najgorih zločinaca iz vremena Drugog svjetskog rata ili je njena izjava posljedica neznanja o njihovom poslijeratnom bijegu”.

U sličnom tonu jučer je govorio i povjesničar Tvrtko Jakovina koji izjavu Predsjednice smatra skandaloznom.

“Predlažem da u ambasadama SAD-a i Njemačke pregledaju njene izjave jer nam one kvare odnose s tim dvjema zemljama i mnogim drugima”, kazao je Jakovina.

Zuroff i Jakovina, u sadržajnom smislu, govore iste rečenice i  spominju iste osobe, što bi moglo upućivati da su njihove besmislene i glupe primjedbe koordinirane iz iste (protuhrvatske) radionice.

M. Marković/foto: uredpredsjednice

 

Komentari
Share Button