Nove kaznene prijave protiv tužiteljice Sani Ljubičić i vještaka Vladimira Krkleca! Poticanje i podmićivanje na krivotvorenje dokaza – video

21 svibnja, 2019 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

MAXPORTAL je u više navrata objavio dokumente o kršenju zakona od strane državnog odvjetništva i USKOK-a u predmetu „HPB Bankomat“, ali i u brojnim drugim predmetima po kojim su Ministarstvu pravosuđa podnijeti zahtjevi za provođenje inspekcijskih nadzora nad radom bivše Cvitanove zamjenice u USKOK-u Sani Ljubičić koja je 2015.g. kao županijska državna odvjetnica u Zagrebu preuzela slučaj Agrokor.I predsjednik Živog zida, saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić u više navrata javno je ukazivao na kriminal u DORH-u i USKOK-u, te pokrenuo pitanje odgovornosti državnog odvjetništva i USKOK-a koji je sudskim vještacima iz Splita platio vještačenje po cijeni 11 puta većoj od propisane čime je sudski vještak Vladimir Krklec nezakonito stekao imovinsku korist u iznosu većem od 288.350,00 kuna, te je u istom iznosu oštećen državni proračun.

Nova prijava protiv Sani Ljubičić i Vladimira Krkleca

Maxportal je već objavio snimku i o lažnom iskazivanju sada već bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana dana 18.04.2018.g. kada je pred Hrvatskim saborom i javnosti odgovarajući na zastupničko pitanje Ivana Vilibora Sinčića neistinito izjavio kako je zamjenica ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić dobila državnoodvjetničku nagradu u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, iako ista nikada nije dobila državnoodvjetničku nagradu za predmet tzv. „HPB Bankomat“ što je potvrdilo i Državno odvjetništvo RH na upit Maxportala.

Novu kaznena prijavu podnio je  Davor Čilić protiv Sani Ljubičić i vještaka USKOK-a Vladimira Krkleca za počinjenje više kaznenih djela u razdoblju od siječanj 2010.g.- ožujak 2019.g., svjesno i s namjerom pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi i nanošenja štete velikih razmjera čime su prouzročili materijalnu i ostale oblike štete Republici Hrvatskoj i prijavitelju Davoru Čiliću čineći pri tome kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 337, stavak 1,2 i 4 KZ-a iz 97 god., kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti u produljenom trajanju opisano i kažnjivo po čl. 337.st. 1. i 4. KZ-a, krivotvorenje službene isprave iz čl. 312 KZ-a iz 97 god., ovjeraavanje neistinitog sadržaja i dr.

Angažiranje vještaka iz Splita

Između ostalog i ovom kaznenom prijavom Sani Ljubičić je prijavljena da je kao službena osoba izdala i potpisala Nalog USKOK-a br. K-US-148/09, IS-US-18/09 od 25.01.2010.g. za provođenje financijsko knjigovodstvenog vještačenja kojim se vještačenje u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ povjerava stalnim sudskim vještacima iz Splita Vladimiru Krklecu i Anti Blaževiću kojeg sa tadašnjim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem veže poznanstvo duže od 20 godina.

A sve to na način da je prethodno prije izdavanja Naloga USKOK-a br. K-US-148/09, IS-US-18/09 od 25.01.2010.g. za provođenje financijsko knjigovodstvenog vještačenja glavni državni odvjetnik Mladen Bajić dogovorio telefonskim putem sa vještacima njihov angažman u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, i to sa II prijavljenim vještakom Vladimirom Krklecom i Antom Blaževićem koji je u to vrijeme obnašao dužnost predsjednika Uprave BANKE SPLITSKO-DALMATINSKE.

Cijena vještačenja 11 puta veća od propisane

Jedan od suvlasnika Banke je i Ecija Bajić Kuljiš, inače supruga glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, da bi potom samo vještak Vladimir Krklec za izrađeni nalaz i mišljenje iz svibnja 2010.g. prema USKOK-u fakturirao 790 sati rada po cijenama 11 puta većim od propisanih, a koji iznos od 316.000,00 kuna je II prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu i doznačen od strane USKOK-a i I prijavljene zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, čime je državni proračun oštećen u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna, te stečena protupravna imovinska korist II prijavljenog vještaka Vladimira Krkleca u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna što mu je omogućeno nezakonitim postupanjem I prijavljene zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić i ostalih odgovornih osoba Državnog odvjetništva i USKOK-a koje su sudjelovale u angažmanu i plaćanju sudskih vještaka iz Splita, II prijavljenog Vladimira Krkleca i Ante Blaževića.

„U u istom predmetu tzv. „HPB Bankomat“ izrađena su dva nalaza i mišljenja vezano uz iste kreditne plasmane, i to prema nalogu I prijavljene zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić nalaz i mišljenje vještaka Vladimira Krkleca čija je izrada trajala 3 mjeseca i za koju izradu je utrošeno 790 sati rada, te nalogu sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu nalaz i mišljenje NIELS j.d.o.o. i Centar za financijska vještačenja d.o.o. čija je izrada trajala 2 (godine) i za čiju izradu je utrošeno 1021 sati rada.

I prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu je za 790 sati rada USKOK isplatio iznos od 316.000,00 kuna, a Županijski sud u Zagrebu društvima NIELS j.d.o.o. i Centar za financijska vještačenja d.o.o. za 1021 sati rada isplatio je iznos od 63.576,00 kuna, slijedom čega nedvojbeno proizlazi da je I prijavljena Sani Ljubičić prouzročila štetu državnom proračunu u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna čime je ista nezakonitim postupanjem kao službena osoba zlorabeći položaj i ovlasti omogućila II prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu stjecanje protupravne imovinske koristi u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna te je na taj način utjecala i na sadržaj predmetnog vještačenja“, stoji u kaznenoj prijavi Davora Čilića podnesenoj Ministarstvu unutarnjih poslova, USKOK-u, DORH-u i Ministarstvu pravosuđa, a prijava je dostavljena na znanje i svim saborskim zastupnicima.

VJEŠTAK VLADIMIR KRKLEC KRIVOTVORIO VJEŠTAČKI NALAZ I PRIKAZAO NEPOSTOJEĆI DUG

Nadalje, kaznenom prijavom se između ostalog tereti prijavljeni vještak Vladimir Krklec da je „zlorabeći položaj i ovlasti protivno zakonu izradio Nalaz i mišljenje u odnosu na društvo Fantazija d.o.o. bez pisanog naloga USKOK-a, te je u izrađenom nalazu i mišljenju iz svibnja 2010.g. lažno prikazao obveze društva Fantazija d.o.o. po ugovoru o eskontu mjenica na dan 01.veljače 2010.g. prema Hrvatskoj poštanskoj banci d.d. u iznosu 1.516.040,56 kuna.

Sve to unatoč činjenici da u dokumentaciji USKOK-a koja je dostavljena Županijskom sudu u Zagrebu uz podnijetu optužnicu tzv. „HPB Bankomat“ na str. spisa 13 718 prrileži službeni dokument Hrvatske poštanske banke d.d. iz kojeg proizlazi da na dan 31.12.2009.g. društvo Fantazija d.o.o. po ugovoru o eskontu mjenica br. 11/2007 nema nikakvih obveza prema Hrvatskoj poštanskoj banci d.d., s posebno otegotnom okolnosti da je taj službeni dokument Hrvatske poštanske banke d.d. izuzet iz Hrvatske poštanske banke d.d. upravo od strane USKOK-a i I prijavljene Sani Ljubičić tijekom provođenja istrage i kriminalističkog istraživanja a prije izrade Nalaza i mišljenja II prijavljenog vještaka Vladimira Krkleca iz svibnja 2010.g. u kojem je prijavljeni vještak Vladimir Krklec lažno prikazao nepostojeći dug društva Fantazija d.o.o. po ugovoru o eskontu mjenica br. 11/2007 na dan 01.veljače 2010.g. u iznosu 1.516.040,56 kuna.“

Inače, vještak Vladimir Krklec je i sam potvrdio na svjedočenju da mu je usmene naloge, a što je protivno zakonu, davala isključivo Sani Ljubičić kao i svu dokumentaciju temeljem koje je izradio vještačenje o čemu objavljujemo video zapis sa svjedočenja pred Županijskim sudom u Zagrebu.

Kaznena prijava Davora Čilića protiv Sani Ljubičić, vještaka Vladimira Krkleca i dr.

KAZNENA PRIJAVA DAVORA ČILIĆA PROTIV SANI LJUBIČIĆ I VJEŠTAKA VLADIMIRA KRKLECA

 

POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS O SVJEDOČENJU VLADIMIRA KRKLECA VEZANO UZ KRIVOTVORENJE VJEŠTAČKOG NALAZA

POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS O SVJEDOČENJU VLADIMIRA KRKLECA VEZANO UZ PROVOĐENJE VJEŠTAČENJA BEZ PISANOG NALOGA USKOK-A

NAKNADNI USMENI NALOG SANI LJUBIČIĆ


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->