NOVE UVREDE: Paul Stubbs, ljevičar poznat po govoru mržnje, ima novi biser!

rujan 17, 2019 maxportal
Share Button
Dr. Paul Stubbs, široj javnosti poznat po vrijeđanju kardinala Josipa Bozanića, danas je objavio novi biser u komentaru o izboru Dubravke Šuice zaj potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju.Stubbs je nakon što je objavljeno da je kardinal Bozanić završio u bolnici na svojem Facebooku napisao “Die you evil S of a B!” – što bi u prijevodu na hrvatski značilo “Umri ti zli kurvin sine”.

Iako se, nakon podlih uvreda kardinala Bozanića, ponizio, ispričao, priznao grešku grešku i obećao da više nikad neće takvo što napraviti, Stubbs je ipak nastavio po svom.

I opet pokazao da je zao i praznoglav.

Stubbs u statusu na Facebooku, čuđenje za izugledan izbor Šuice, za koju se tada pretpostavljalo kako će preuzeti mjesto povjerenice za proširenje, napisao: “Dubravka Šuica šefica Ureda za proširenje? Herceg Bosna kao zemlja kandidat? NDH?”.

 

Stubbs je predavač je na Ekonomskom institutu u Zagrebu, a 2014. postaje članom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Član je Platforme Zagreb je naš, a u Hrvatsku je stigao iz Liverpoola 1993. godine kao volonter za rad u izbjegličkim kampovima. Jedan je od osnivača Centra za mirovne studije.

Nakon objave uvreda na račun kardinala Kuharića, kojom je zgrozio javnost, Stubbs je podnio ostavku na članstvo u Nacionalnom vijeća za znanost i visoko obrazovanje jer je ‘njegov komentar nespojiv s funkcijom i dužnostima člana tog Vijeća’.

Tada je napisao:

U četvrtak sam na svojem Facebook profilu objavio sadržaj koji je izazvao dosta pažnje. Bezrezervno se ispričavam za komentar koji je u potpunosti neprihvatljiv.

Iako radilo o impulzivnoj i trenutnoj reakciji, komentar je netolerantan i svatko ga ima pravo osuditi. Izuzetno je važno održavati kulturu dijaloga među ljudima različitih mišljenja.

Moj je komentar prešao svaku granicu u održavanju kulture dijaloga i mogu samo tražiti oprost. U potpunosti prihvaćam svoju grešku i više nikad neću takvo što napraviti,” objavio je Stubbs na Facebooku.

M. Marković/Foto:screenshot

 

Komentari
Share Button