Novo o Anti Ramljaku: Bio je dragovoljac za Vukovar, borio se na najtežim ratištima

travanj 10, 2017 maxportal
Share Button

AANTE RAMLJAK, Splićanin po rođenju, hercegovačkih korijena, sa zagrebačkom adresom, novi upravitelj Agrokora, dragovoljac je Domovinskog rata.Kao 24-godišnji student Ekonomskog fakulteta dragovoljno se prijavio za proboj u Vukovar.

O njegovom ratnom putu svjedoči Petar Lovrić, ratni zapovjednik 83. bataljuna u Domovinskom ratu i ratni zapovjednik Ante Ramljaka.

– Priključio se na poziv generala Antona Tusa i kriznog stožera grada Zagreba. S velesajma je u onaj famozni proboj krenulo 400 dragovoljaca. Nakon što proboj nije uspio, Ante Ramljak ostao je na vinkovačkom ratištu, na položajima prema Ostrovu – kazao nam je Lovrić za Vecernji list.

– Zanimljivo je što je on kao Splićanin, mladi dečko, otišao na ratište u Slavoniju te je 1991. i 1992. godinu sa svojim kumom proveo na tom ratištu. Bili su super normalni i hrabri dečki – kazao je Lovrić i dodao kako se Ramljak hrvatskim snagama priključio na “najtežem mjestu”, na istoku Slavonije.

Lovrić je objasnio i kakva je situacija 1991. i 1992. godina bila na tom ratištu.

– U istočnoj Slavoniji srpske snage prodrle su samo 20 kilometara u ravnicu. A Srbi su imali goleme snage u zaleđu. Oklopnih vozila bilo je gotovo od Beograda do Šida, a mi smo mi krenuli samo s puškama u dva navrata u četiri autobusa – objasnio je kakav je odnos snaga bio na ratištu u istočnoj Slavoniji, gdje je ratovao danas imenovani posebni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak.

Dalmatincima je u Slavoniji bilo teže

Lovrić je kazao i da je Dalmatincima na tom ratištu bilo teže nego ‘kontinentalcima’ jer su se morali prilagoditi na niske temperature. – Smrzavali su se, ali fascinantno je da su uvijek imali sunčane naočale – zaključio je Lovrić.

Antu Ramljaka na današnjoj sjednici Vlada je predložila za izvanrednog povjerenika za Agrokor. Premijer Andrej Plenković kazao je da je Ramljak iskusni financijski i gospodarski stručnjak.

– Dokazao se u svojoj karijeri i bankara i konzultanta. Jako dobro poznaje prilike u hrvatskom gospodarstvu, upoznat je sa svim dionicima tog procesa. Mislim da smo odabrali osobu koja će svojim iskustvom, u zreloj fazi svoje životne dobi, ali i s puno energije, htijenja i entuzijazma, moći kvalitetno obavljati zadaću izvanrednog povjerenika – kazao je Plenković i zahvalio Ramljaku što se prihvatio tako velikog izazova.

MP/foto:SD

 

Komentari
Share Button