ODLAZAK HEROJA DOMOVINSKG RATA – PREMINUO JE MARIJAN BIŠĆAN GIGI

siječanj 9, 2018 maxportal
Share Button

Tužan dan. Otišao je još jedan istinski heroj Domovinskog rata – narednik Hrvatske vojske Marijan Bišćan. Preminuo je u nedjelju 07. siječnja 2018. godine u 63. godini života. Iznenada, neobjašnjivoi prerano! 

 

Marijan je bio rođeni Zagrepčanin, a Hrvatsku je došao braniti iz Njemačke.

Bio je pripadnik 1. Hrvatskog gardijskog zdruga i zadnji hrvatski bojovnik ranjen u Domovinskom ratu. Teško je ranjen tenkovskom granatom 11. listopada 1995. godine u selu Sitnica kod Male Manjače, u operaciji oslobađanja Banja Luke

Narednik Bišćan ostao je bez obje noge i bio je hrvatski ratni vojni invalid 1. skupine.

I nakon rata nastavio se na dosljedan i ponosan način boriti za ideale za koje je dao dijelove svoga tijela. Susretali smo ga na gotovo svim skupovima hrvatskih branitelja. Bio je strašno ogorčen na one koji su pričali o braniteljskim privilegijama. Svima takvima je poručivao – Uzmite moju „privilegiju“, a meni dajte život dostojan čovjeka!

Nositelj je devet medalja i najviših odlikovanja, a Predsjednica ga je zadnji puta odlikovala 2017. godine za junaštvo i hrabrost. Na prijem je došao u invalidskim kolicima na kojoj se vijorila hrvatska zastava, od koje se nikad nije odvajao..

HVALA TI, DRAGI MARIJANE! POČIVAJ U MIRU BOŽJEM!

Posljednji ispraćaj dragog Marijana biti će u četvrtak, 11. siječnja 2018. u 11:40 sati na zagrebačkom Mirogoj.

Obitelji sskrena sućut.

Komentari
Share Button