Otac premijera Plenkovića već se deset dana liječi na Rebru u Zagrebu

siječanj 24, 2019 maxportal
Share Button

Mario Plenković, otac premijera Andreja Plenkovića, prije desetak dana hospitaliziran je u KBC-u Zagreb nakon što mu je pozlilo. Primljen je na Zavodu za metabolizam čiji je pročelnik prof. dr. Željko Reiner.Premijer redovito posjećuje oca koji bi do kraja tjedna mogao ići doma jer mu se zdravstveno stanje poboljšalo. Slijedi još nekoliko pregleda i nova terapija, doznaje Jutarnji list.

Zdravlje mu se pogoršalo prije 12 godina kada je obolio od teške zloćudne bolesti pa je bilo potrebno liječenje kemoterapijama, što je za posljedicu imalo oštećenje bubrega zbog čega je i završio u bolnici. Kako bi izbjegao dijalizu liječnici su mu morali ponovno uspostaviti bubrežnu funkciju.

Jutarnji list piše da se Plenković stariji dobro oporavlja, no liječnici će mu idućih dana obaviti i neke druge preglede te na kraju odrediti i novu terapiju. S obzirom na to da je njegovo zdravstveno stanje bitno bolje, najvjerojatnije će već krajem tjedna premijerov otac biti otpušten na kućnu njegu, odnosno vraća se u Sloveniju.

Mario  Plenković, s drugom suprugom, sveučilišnom profesoricom Vlastom Kučiš, živi u Rogaškoj Slatini u Sloveniji, a  na mariborskom Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku predaje komunikologiju.

“Volim živjeti u Sloveniji. Mirno je i ugodno, baš kao i vrijeme mog odrastanja na Hvaru, gdje je Andrej kao dijete ljeti redovito dolazio iz Zagreba, gdje sam živio s prvom ženom Vjekoslavom”, ispričao je Plenković, koji je u Sloveniji ostvario zavidnu akademsku karijeru.

Plenković stariji autor je 16 stručnih knjiga i više od 700 strukovnih bibliografskih referenci,  utemeljio je Studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i  jedan je od osnivača studija komunikologije u Mariboru.

Iako mediji u Deželi pišu da mu je druga supruga Slovenka, Vlasta Kučiš Hrvatica porijeklom iz mjesta Rogatec, naselja uz granicu s Hrvatskom, u većini naseljeno Hrvatima. Zagrebačka je studentica, a osim na Sveučilištu u Mariboru profesorica je i na Sveučilištu u Zadru.

M. Marković/Foto:Igor Napast

 

Komentari
Share Button