PERO KOVAČEVIĆ: Hanžeković je “zadužio” mnoge u Hrvatskoj

siječanj 29, 2018 maxportal
Share Button

Čitajući reakcije, brzojave sućuti i komentare u povodu smrti poznatog zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića može se zaključiti da je Hanžeković neosporno „zadužio“ mnoge u Hrvatskoj.Predsjednica Republike je u svom brzojavu sućuti rekla slijedeće:

“S tugom sam primila vijest o smrti poštovanog gospodina i moga prijatelja Marijana Hanžekovića. Dugo se strpljivo i hrabro borio s teškom bolešću, s vjerom u ozdravljenje, u dobro. Tako je živio cijeloga života. Predanim radom izgradivši uspješnu odvjetničku karijeru, bio je, kao i mnogi članovi njegove obitelji, kojom se ponosio, istinski humanist, često podupirući mnoge akcije i pothvate za opće dobro, nikada to ne ističući. Bio je čovjek koji je mnogima bio istinski prijatelj, spreman pomoći kad god je trebalo.

Njegovom smrću izgubili smo ne samo jednoga od najuglednijih hrvatskih odvjetnika nego i čovjeka koji je iskreno živio vrednote humanizma, u koji je vjerovao.”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković su, također, uputili sućut u povodu smrti Marijana Hanžekovića te naglasili Hanžekovićev velik doprinos hrvatskoj pravnoj struci, gospodarstvu, politici, sportu i umjetnosti.

“Istaknuti odvjetnik i bivši predsjednik Hrvatske odvjetničke komore dao je veliki doprinos hrvatskoj pravnoj struci, gospodarstvu, športu, umjetnosti i politici. Svoju svestranost, znanje i stručnost pokazao je širokim društvenim aktivizmom i odgovornošću, uključujući i čuvanje nacionalne kulturne baštine“ – napisao je premijer Plenković u brzojavu sućuti kojeg je obitelji Hanžeković uputio u ime Vlade i u svoje osobno ime.

Predsjednik Hrvatskoga sabora istaknuo je kako će Marijan Hanžeković „ostat u sjećanju hrvatske javnosti kao pravni stručnjak i odvjetnik, uspješni poslovni čovjek, a pamtit će ga i kao predanog sportskog i političkog djelatnika.“

Ivan Pernar, saborski zastupnik, osvrnuo se na svom Facebook profilu na medijske napise o smrti odvjetnika Marijana Hanžekovića te napisa slijedeće:

“Nije to bio ugledni pravnik nego smeće od čovjeka koje me tužilo za klevetu jer sam ga nazvao monstrumom, čudovištem, delegatom sotone i crpiteljem životne energije iz ljudi.

Upozorio sam već na dan kad me tužio da će prije umrijeti nego dobiti sudsku presudu protiv mene, te da bi umjesto pravne bitke protiv mene trebao voditi brigu za svoje zdravlje i život jer je samo pitanje trenutka kad će riknuti.
Nije me poslušao, sebi na štetu i vječnu propast.”

Za veliki broj hrvatskih građana,čitajući komentare i statuse, Marijan Hanžeković je bio „kralj ovrha“, simbol ovrha-netko tko im je „uništio život“.

Eto, zašto se može zaključiti d je Hanžeković „zadužio“ mnoge u Hrvatskoj na dijametralno suprotan način.

Pero Kovačević/Foto:n1

Komentari
Share Button