PISMO FANTASYLANDA PLENKOVIĆU: Štetočine iz javnog sektora opasnije su od koronavirusa

5 travnja, 2020 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Maxportal objavljuje pismo grupacije Fantasyland od 03.04.2020.g. upućeno premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi RH, dostavljeno na znanje CERP-u, Upravnom vijeću CERP-a, Ministarstvu državne imovine i DORH-u te i svim saborskim zastupnicima, a vezano uz najnovije mjere Vlade RH za spas gospodarstva zbog pojave koronavirusa.“Ključni problem države koji godinama koči razvoj gospodarstva je nezakonit, nepravilan, neodgovoran i nesavjestan rad državnih tijela i institucija, a ne pojava koronavirusa koja će i sama ubrzo nestati nakon što se plasiraju sve zalihe farmaceutske industrije i novonastali proizvodi radi prevencije i zaštite od koronavirusa.

Pojava koronavirusa i potresa kao više sile, a koji je nažalost odnio i ljudske živote, daleko su manje nepogode po hrvatsko gospodarstvo od višegodišnjeg nesankcioniranog institucionalnog kriminala unutar državnih tijela i institucija čiji je rad pod ingerencijom Vlade RH.

Nesankcionirani institucionalni kriminal razlog je njegovog multipliciranja na sve, pa i najviše državne razine te kao takav predstavlja ugrozu nacionalne sigurnosti i glavnu prepreku razvoju gospodarstva slijedom čega ne čudi činjenica da se Republika Hrvatska već godinama nalazi na dnu europske ljestvice kada je u pitanju vladavina prava i interes stranih ulagača za ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Nadamo se da će ova posljednje dvije nepogode, koronavirus i potres, prosvijetliti neodgovorne i nesavjesne obnašatelje službenih dužnosti kako bi konačno, nakon 30 godina postojanja neovisne Republike Hrvatske konačno shvatili da njena neovisnost ovisi isključivo o zakonitom, pravilnom, odgovornom i savjesnom upravljanju državnom imovinom koje mora biti zasnovano na stručnosti i kompetentnosti a ne političkoj podobnosti kao što je u proteklom razdoblju bio slučaj”, stoji između ostalog u pismu grupacije Fantasyland upućenom premijeru Plenkoviću i Vladi RH.

HRVATSKE NEPOGODE ŠTETNIJE OD KORONAVIRUSA – HFP, AUDIO, CERP, UPRAVNO VIJEĆE CERP-A, DUUDI, MINISTARSTVO DRŽAVNE IMOVINE, DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO,…

U pismu grupacije Fantasyland koje u cijelosti objavljujemo, nadalje se navodi:

„Nezakonito postupanje HFP-a, AUDIO i CERP-a koji su s jedne strane lažno prijavljivali i neistinito izvještavali državna i pravosudna tijela o navodnim nezakonitostima u realizaciji obveza po Ugovoru o pravu građenja te navodnim nezakonitostima počinjenim kroz povećanje temeljnog kapitala društva Fantazija projekt d.o.o., nezakonitostima pri sklapanju ugovora o pravu građenja, itd., a s druge pak strane nepoduzimanje odgovarajućih mjera iz svoje nadležnosti od strane nadležnih tijela i institucija (Upravni odbor HFP-a, Nadzorni odbor HFP-a, Upravno vijeće CERP-a, Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva RH, Državno odvjetništvo RH ( …)

Svi navedeni su od strane grupacije Fantasyland tijekom razdoblja 2009.g. – 2020.g. pravovremeno i kontinuirano putem više stotina dopisa izvještavani o brojnim nezakonitostima i nepravilnostima u radu HFP-a i njegovih pravnih sljednika te ostalih nadležnih tijela i institucija kojima se onemogućuje realizacija projekta Fantasyland Šmidhen, sve to uz istovremeno kontinuirano nezakonito postupanje Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Državnog odvjetništva RH i Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku koji su protivno zakonu više od 8 (osam) godina, od 2010.g. – 30.05.2018.g. provodili istragu i kriminalističko istraživanje nad društvima Fantazija projekt d.o.o. i dr. te njihovim odgovornim osobama, pa čak i nad ugovorom o pravu građenja koji je zaključen uz suglasnost Vlade RH i Državnog odvjetništva, OPSTRUKCIJA JE I PROGON BEZ PRESEDANA.

Svim nadležnim i relevantnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske dostavljena je državnoodvjetnička odluka Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku br. KR-DO-704/2015 od 30. svibnja 2018.g. koja je donijeta nakon više od 8 (osam) godina trajanja istrage i kriminalističkog istraživanja po lažnim prijavama HFP-a i njegovih pravnih sljednika protiv grupacije Fantasyland i njenih odgovornih osoba (što je samo jedna od mnogobrojnih opstrukcija projekta Fantasyland Šmidhen), a kojom državnoodvjetničkom odlukom je utvrđeno da „analizom prikupljenih pravno relevantnih podataka i dokaza nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela“.

Država koja ne poštiva zakone i ugovore zaključene uz suglasnost Vlade ne može se smatrati pravnom državom, slijedom čega je obveza Vlade RH i predsjednika Vlade RH poduzeti odgovarajuće mjere radi sankcioniranja zlouporaba i nezakonitosti počinjenih od strane HFP-a, AUDIO, CERP-a, Upravnog vijeća CERP-a, DUUDI-a i Ministarstva državne imovine te njihovih odgovornih osoba, a sve radi sprečavanja nastanka daljnje štete koju sukladno zakonu snose CERP i Republika Hrvatska te sprečavanja daljnjeg narušavanja pravne sigurnosti i vjerodostojnosti Republike Hrvatske kao punopravne članice Europske unije.

Već i sama činjenica da je prijedlog nagodbe dostavljen na zahtjev tuženika CERP-a i Republike Hrvatske i više nego dovoljno govori da su tuženici svjesni odgovornosti za nastalu štetu društvima Fantazija projekt d.o.o. i dr., a što je vidljivo i iz sadržaja cjelovitog službenog audio zapisa sa službenog sastanka održanog dana 08.01.2019.g. u prostorijama Ministarstva državne imovine (Kabinet ministra).

Smatrajući interese Republike Hrvatske zajedničkim interesom, opetovano pozivamo Vladu Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo te i sva ostala gore naslovljena nadležna tijela i institucije na postupanje radi sankcioniranja zlouporaba i nezakonitosti u radu HFP-a i njegovih pravnih sljednika te njihovih odgovornih osoba koji su između ostalog lažno prijavljivali nepostojeća kaznena djela, te zlouporaba i nezakonitosti Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Državnog odvjetništva RH i Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku koji su između ostalog protivno zakonu više od 8 (osam) godina provodili istragu i kriminalističko istraživanje protiv društava Fantazija projekt d.o.o. i dr. i njihovih odgovornih osoba, a sve radi sprečavanja daljnjeg narušavanja pravne sigurnosti i vjerodostojnosti Republike Hrvatske kao punopravne članice Europske unije, te sprečavanja nastanka daljnje štete koju sukladno zakonu snose CERP i Republika Hrvatska (a koja šteta već sada premašuje iznos od 5,7 milijardi kuna zajedno sa pripadajućim kamatama, naknadama i odvjetničkim troškovima).

Nezakonito korištenje i zlouporaba državnog i pravosudnog aparata u svrhu „eliminacije“, političke ili gospodarske, potpuno svejedno, najgrublji je oblik narušavanja pravne sigurnosti nedopustiv u uređenim pravnim državama članicama EU kojima i Republika Hrvatska pripada kao punopravna članica EU koja je preuzela i obvezu poštivanja europskih pravnih normi kojima je zaštita kapitala i ulaganja zajamčena.

Za uspješnu i učinkovitu borbu protiv nepredvidivih nepogoda (koronavirus i potres) potrebno je prije svega otkloniti postojeće višegodišnje nepogode za hrvatsko gospodarstvo, a to je nezakonit i nepravilan rad državnih i pravosudnih tijela i institucija (HFP-a, AUDIO, CERP, Upravni odbor HFP-a, Nadzorni odbor HFP-a, Upravno vijeće CERP-a, Državni ured za upravljanje državnom imovinom, Ministarstvo državne imovine, Vlada RH, Državno odvjetništvo i dr.).

Kao što ste Vi s pravom očekivali i dobili pravnu zaštitu svoga imena i ugleda, to bi pravo bez iznimke trebale imati i ostale fizičke i pravne osobe.”

Pismo Fantasylanda premijer… by Maxportal.hr

M. Marković/Foto: FaH

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •