Pismo Fantasylanda Predsjednici: “Vaš izborni rezultat je iznad očekivanog!”

9 veljače, 2020 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Maxportal objavljuje dopis grupacije Fantasyland od 14. siječnja 2020. godine upućen još uvijek aktualnoj predsjednici Republike Hrvatske u kojem su na najbolji mogući način sažeti i razlozi zbog kojih Kolinda Grabar Kitarević, kao HDZ-ov kandidat, nije imala nikakve šanse biti izabrana za drugi mandat na čelu države.Iz dopisa grupacije Fantasland proizlazi da je neuspjeh na predsjedničkim izborima posljedica ne samo rezultata njezinog rada u proteklom razdoblju, za što snosi osobnu odgovornost ( i ozbiljnih grešaka u kampanji – izjava u Osijeku, podrška Bandića, gafovi savjetnika…), već i činjenica da se za predsjednicu države kandidirala ispred HDZ-a koji još uvijek nije ispunio predizborna obećanja sadržana u predizbornom programu HDZ-a na posljednjim parlamentarnim izborima 2016. godine, a to su politička stabilnost, pravna sigurnost, razvoj gospodarstva i socijalna pravednost.

Pismo grupacije Fantasyland predsjednici istovremeno je i poruka predsjedniku HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću koji je prije nekoliko dana i u Šibeniku na HDZ-ovoj proslavi 30-godišnjice stranke poslao četiri poruke u futuru:

Osigurat ćemo političku stabilnost, osigurat ćemo pravnu sigurnost, gospodarski razvoj i društvenu solidarnost.“

Iz prethodno citirane Plenkovićeve poruke u Šibeniku 07.02.2020.g. u kojoj na kraju mandata sadašnje Vlade govori o pravnoj sigurnosti i gospodarskom razvoju koju HDZ i njegova Vlada tek planiraju osigurat u budućnosti, jasno je da je i sam Plenković svjestan činjenice da su identična predizborna obećanja HDZ-a iz 2016. godine ostala mrtvo slovo na papiru, a što s razlogom ostavlja otvorenu sumnju i na vjerodostojnost Plenkovićevih novih a zapravo već četiri godine starih identičnih obećanja koja još uvijek nisu ispunjena.

Stoga je dopis grupacije Fantasyland koji objavljujemo zapravo sažetak onog čega je očito svjestan i sam premijer Andrej Plenković, kao i većina građana što pokazuju i provedena javno objavljena istraživanja, a to je žalosna činjenica da u Hrvatskoj koja upravo predsjeda Europskom unijom još uvijek nema pravne sigurnosti.

U dopisu grupacije Fantasyland od 14. siječnja 2020. godine upućenom predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarević, između ostalog se navodi:

„Poštovana predsjednice Republike Hrvatske,

prije svega, iskrene čestitke na odličnim rezultatima postignutim na posljednjim izborima, a koji su uistinu iznad očekivanja obzirom na sve negativne okolnosti kojima ste bili izloženi kao predsjednički kandidat Hrvatske demokratske zajednice.

U proteklih pet godina kao predsjednica Republike Hrvatske bili ste pravo osvježenje u odnosu na Vašeg prethodnika, ali još uvijek nedovoljno za drugi mandat što ukazuje da ste i Vi i stranka ispred koje ste se kandidirali u mnogočemu zakazali.

Politička stabilnost, pravna sigurnost, razvoj gospodarstva i socijalna pravednost, četiri su točke HDZ-ovog programa na posljednjim parlamentarnim izborima koji su rezultirali sastavljanjem HDZ-ove koalicijske Vlade koja se održala sa raznoraznim koalicijskim partnerima koji su se u proteklom razdoblju izmjenjivali radi, kako oni to manipulativno u svrhu vlastite promidžbe ističu u javnosti, osiguranja nužno potrebne političke stabilnosti za provedbu nužno potrebnih reformi, a sve u interesu Republike Hrvatske i njenih građana.

Za sada, uspješno je provedena samo prva točka HDZ-ovog programa, politička stabilnost, a koja u uređenim pravnim državama i ne predstavlja interes države ukoliko je ista održana pod svaku cijenu i bez ikakvih kriterija pri odabiru partnera, a kao što je to u konkretnom slučaju riječ.

Druga, treća i četvrta točka HDZ-ovog programa, a koje predstavljaju interes građana Republike Hrvatske, za vrijeme Vašeg mandata i mandata ove Vlade nisu stigle na red iz čega se zaključuje da je uspješno odrađena samo prva točka HDZ-ovog programa, politička stabilnost a koja u takvim okolnostima, bez pravne sigurnosti, bez zdravog gospodarskog razvoja a slijedom toga i bez socijalne pravednosti, ne predstavlja interes Republike Hrvatske i njenih građana već stranački interes a kako se pokazalo i osobni interes brojnih pojedinaca koji su obnašali ili još uvijek obnašaju visokopozicionirane dužnosti u državnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske.

I Vi ste kao predsjednica Republike Hrvatske zastupali, barem tako proizlazi iz Vaših istupa u javnosti, prethodno navedene četiri točke HDZ-ovog programa naglašavajući vrlo često, a posebice u predizbornoj kampanji, da ćete kao predsjednica svih građana prozivati one koji ispred državnih i pravosudnih tijela i institucija narušavaju pravnu sigurnost i temeljna prava građana, one koje ispred državnih i pravosudnih tijela i institucija čine zlouporabe i nezakonitosti koje se potom zataškavaju, itd.,…

Kao predsjednica Republike Hrvatske putem više desetaka dopisa izvješteni ste o brojnim teškim zlouporabama i nezakonitostima Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i Osijeku koji su između ostalog protivno zakonu više od 8 (osam) godina, od 2010.g. – 30. svibnja 2018.g. provodili istragu i kriminalističko istraživanje protiv društava Fantazija projekt d.o.o. i dr. i njihovih odgovornih osoba, a sve po lažnim prijavama Hrvatskog fonda za privatizaciju i njegovih pravnih sljednika.

Svim nadležnim tijelima i institucijama te Vama kao predsjednici RH dostavljena je državnoodvjetnička odluka Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku br. KR-DO-704/2015 od 30. svibnja 2018.g. koja je donijeta nakon više od 8 (osam) godina trajanja istrage i kriminalističkog istraživanja po lažnim prijavama Hrvatskog fonda za privatizaciju i njegovih pravnih slijednika protiv grupacije Fantasyland i njenih odgovornih osoba (što je samo jedna od mnogobrojnih opstrukcija projekta Fantasyland Šmidhen), a kojom državnoodvjetničkom odlukom je utvrđeno da „analizom prikupljenih pravno relevenatnih podataka i dokaza nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela“.,…

Kao predsjednica Republike Hrvatske putem više od 100 dopisa kontinuirano ste izvještavani o brojnim teškim zlouporabama i nezakonitostima u radu državnih i pravosudnih tijela i institucija koje su prijavljene nadležnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske o čemu Vam je dostavljena cjelovita dokazna dokumentacija, a po kojim prijavama nadležna tijela i institucije već godinama nisu reagirali zataškavajući kriminal u vlastitim redovima što predstavlja grubo narušavanje pravne sigurnosti i ugrozu nacionalne sigurnosti zbog čega ste kao predsjednica Republike Hrvatske imali mogućnost i obvezu reagirati.

Reagirati ne na način da vršite neovlašten pritisak na pravosuđe i utječete na sadržaj sudskih i državnoodvjetničkih odluka, već da kao predsjednica Republike Hrvatske prozovete nadležna pravosudna dijela (Državno odvjetništvo RH, USKOK,..) koji godinama, unatoč desecima opetovanih zamolbi prijavitelja nisu postupali po kaznenim prijavama protiv visokopozicioniranih službenih osoba Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu te koji godinama nisu donijeli državno odvjetničke odluke u tim predmetima.

Reagirati ne na način da vršite neovlašten pritisak na Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske i utječete na sadržaj utvrđenog po brojnim prijavama i zahtjevima za provođenje inspekcijskog nadzora nad radom visokopozicioniranih službenih osoba Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, već da kao predsjednica Republike Hrvatske prozovete Ministarstvo pravosuđa RH koje više od 6 (šest) godina nije provelo niti jedan inspekcijski nadzor unatoč desecima opetovanih zamolbi prijavitelja.

Reagirati ne na način da vršite neovlašten pritisak na Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske i utječete na sadržaj utvrđenog po brojnim prijavama i zahtjevima za provođenje inspekcijskog nadzora nad radom Trgovačkog suda u Zagrebu, Županijskog suda u Zagrebu i dr. te njihovih odgovornih osoba, već da kao predsjednica Republike Hrvatske prozovete Ministarstvo pravosuđa koje više od 6 (šest) godina nije provelo niti jedan inspekcijski nadzor unatoč desecima opetovanih zamolbi prijavitelja.

Kao predsjednica Republike Hrvatske imali ste mogućnost, ali i obvezu zatražiti konkretne odgovore od glavnog državnog odvjetnika zbog čega još uvijek nisu donijete državnoodvjentičke odluke po kaznenim prijavama Slavena Čolaka, Fantazija projekt d.o.o. i dr. protiv Sani Ljubičić (bivše zamjenice ravnatelja Uskoka, bivše županijske državne odvjetnice u Zagrebu, sada zamjenice glavnog državnog odvjetnika), vještaka USKOK-a Vladimira Krkleca, te ostalih odgovornih osoba Državnog odvjetništva i USKOK-a koje su u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ sudjelovale u brojnim zlouporabama i nezakonitim radnjama, između ostalih nezakonitom plaćanju vještaka Vladimira Krkleca za izradu nalaza i mišljenja po višestruko većim cijenama od propisanih čime je državni proračun oštećen u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna.

Također, kao predsjednica Republike Hrvatske imali ste mogućnost, ali i obvezu zatražiti konkretne odgovore od predsjednika Vlade Republike Hrvatske i glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske zbog čega nisu sankcionirane brojne prijavljene zlouporabe i nezakonitosti Hrvatskog fonda za privatizaciju, Agencije za upravljanje državnom imovinom i Centra za restrukturiranje i prodaju kao pravnog sljednika Hrvatskog fonda za privatizaciju i Agencije za upravljanje državnom imovinom, te ostalih nadležnih i HFP-u, AUDIO i CERP-u nadređenih tijela i institucija (Upravni odbor HFP-a, Nadzorni odbor HFP-a, Upravno vijeće CERP-a, Državni ured za upravljanje državnom imovinom, Ministarstvo državne imovine).

Kao predsjednica Republike Hrvatske imali ste mogućnost tražiti odgovore o nezakonitom postupanje HFP-a i njegovih pravnih sljednika koji su kao ugovorna strana kao nezakonit prijavili čak i Ugovor u pravu građenja između HFP-a i Fantazija projekt d.o.o. koji je zaključen uz suglasnost Vlade RH i Državnog odvjetništva te nezakonito postupanje Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Državnog odvjetništva RH i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i Osijeku koji su protivno zakonu više od 8 (osam) godina provodili istragu i kriminalističko istraživanje nad društvima Fantazija projekt d.o.o. i dr. i njihovim odgovornim osobama pa čak i nad Ugovorom o pravu građenja koji je zaključen uz suglasnost Vlade RH i Državnog odvjetništva, a sve po lažnim prijavama Hrvatskog fonda za privatizaciju i njegovih pravnih sljednika, što predstavlja TEŠKI OBLIK

ZLOUPORABE POLOŽAJA I OVLASTI.,…

Zbog opsežnosti kriminala na najvišoj državnoj razini koji već godinama nije sankcioniran (a što slijedom toga predstavlja narušavanja pravne sigurnosti i ugrozu nacionalne sigurnosti), obveza je i Ureda predsjednice Republike Hrvatske zatražiti postupanje Državnog odvjetništva RH, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa RH i Vlade RH radi sankcioniranja prijavljenih zlouporaba i nezakonitosti državnih i pravosudnih tijela i institucija te njihovih odgovornih osoba, a što od strane Ureda predsjednice Republike Hrvatske nije učinjeno.

Bez funkcioniranja pravne države nije moguć razvoj gospodarstva slijedom čega ste kao predsjednica Republike Hrvatske imali mogućnost reagirati i zatražiti odgovornost svih nadležnih i involviranih u zaštitu institucionalnog kriminala koji već godinama nije sankcioniran od strane nadležnih tijela i institucija, između ostalih Državnog odvjetništva RH, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa RH i Vlade RH kojima je institucionalni kriminal prijavljen.

Pozivati investitore na ulaganja može uslijediti i proizvoditi učinke tek nakon uspostave pravne sigurnosti koje u Republici Hrvatskoj nažalost još uvijek nema, slijedom čega u ovom trenutku pozivanje na ulaganja i iseljenih Hrvata na povratak u domovinu predstavlja obmanjivanje i manipulaciju, kako potencijalnih investitora, tako i iseljenih Hrvata čemu u prilog govori činjenica da ozbiljnih stranih ulagača nema, da se iseljeni Hrvati ne vraćaju te da su i deseci tisuća hrvatskih državljana u međuvremenu napustili domovinu upravo zbog nefunkcioniranja pravne države i nemogućnosti osiguranja egzistencije što je odgovornost svih Vlada u proteklih 20-ak godina.

Slijedom navedenog, tek nakon uspostave pravne sigurnosti uslijedit će dolazak stranih ulagača i povratak iseljenika za što ih neće biti potrebno niti pozivati, a do tada promoviranje Hrvatske kao poželjne destinacije za život i ulaganja, obmanjivanje je i manipulacija na koju neće nasjesti niti ozbiljni strani ulagači niti iseljeni državljani Republike Hrvatske.

Kao predsjednica Republike Hrvatske još uvijek imate mogućnost reagirati i zatražiti odgovornost svih involviranih u zaštitu prijavljenog institucionalnog kriminala koji već godinama nije sankcioniran od strane nadležnih tijela i institucija Republike Hrvatske slijedom čega Vas pozivamo da isto učinite radi uspostave pravne sigurnosti i sprečavanja daljnjeg narušavanja vjerodostojnosti Republike Hrvatske kao punopravne članice Europske unije koja je preuzela i obvezu poštivanja europskih pravnih normi, a nakon čega će uslijediti i dolazak stranih ulagača i povratak iseljenih Hrvata i državljana Republike Hrvatske.

Borbu za pravednu i pošteniju državu možete nastaviti i nakon isteka predsjedničkog mandata sa svima nama koji Republiku Hrvatsku nećemo napustiti (unatoč zlouporabama državnog i pravosudnog aparata ) ili sa pozicije nekog veleposlaničkog mjesta daleko od domovine ukoliko prihvatite velikodušne ponude koje Vam se i javno nude kao opcija.

I na kraju, u proteklih 5 godina mandata učinili ste zaista mnogo toga pozitivnog za Republiku Hrvatsku i njenu promociju što predstavlja dobar temelj za uspješnu budućnost Republike Hrvatske koja slijedi tek nakon uspostave pravne sigurnosti koje još uvijek nema, a što je odgovornost državnih i pravosudnih tijela i institucija koje već godinama zataškavaju prijavljeni institucionalni kriminal.

Zlouporabe i nezakonitosti u radu državnih i pravosudnih tijela i institucija Republike Hrvatske ( a koje nisu sankcionirane od strane nadležnih i odgovornih – Vlada RH, Državno odvjetništvo RH, Ministarstvo pravosuđa RH,…) za posljedicu ima multipliciranje institucionalnog kriminala na svim razinama što narušava cjelokupni pravosudni sustav slijedom čega su i posljednji tragični događaji ubojstava u Splitu, smrti starih i nemoćnih osoba u staračkom domu u Andraševcu, itd. samo rezultat nepostupanja ili nepravovremenog postupanja nadležnih tijela i institucija.

Da su nadležna tijela i institucije pravovremeno postupali i provodili inspekcijske nadzore ( a za što su uredno plaćeni novcem poreznih obveznika), velika je vjerojatnost da se mnoge tragedije, pa tako i posljednje u Splitu i Andraševcu ne bi dogodile slijedom čega su glavni odgovorni za kaos u državnom i pravosudnom sustavu upravo osobe iz državnog i pravosudnog aparata, i one koje čine zlouporabe i nezakonitosti, i one koje štite taj institucionalni kriminal kroz nepostupanje po kaznenim prijavama protiv službenih osoba, nesankcioniranje prijavljenih zlouporaba i nezakonitosti, neprovođenje inspekcijskih nadzora i kontrola, itd.

A za bolju i pravedniju te gospodarski razvijenu Republiku Hrvatsku treba napraviti i korak više, a to je prije svega ispunjenje svih točaka HDZ-ovog programa, upravo redoslijedom kako je to prezentirano na posljednjim parlamentarnim izborima, politička stabilnost, pravna sigurnost, razvoj gospodarstva i socijalna pravednost. “,…

I na kraju, postavlja se sasvim logično pitanje, kako smo bez osigurane pravne sigurnosti u vlastitoj državi uspjeli prije više od 6 godina zatvoriti poglavlje 23 o pravosuđu i postati punopravnom članicom Europske unije u kojoj su pravna sigurnost i vladavina prava prioriteti bez alternative, a slijedom čega se u takvim okolnostima, bez postojanja pravne sigurnosti u vlastitoj državi, opravdano postavlja i pitanje legaliteta i kredibiliteta Republike Hrvatske koja sada postavlja uvjete i standarde drugim državama koje pretendiraju postati članicama EU.

Nevjerodostojno. I za Republiku Hrvatsku i za Europsku uniju.

Objava – dopis grupacije Fantasyland od 14. siječnja 2020. godine upućen predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarević

 

PISMO GRUPACIJE FANTASYLAND PREDSJEDNICI

M. Marković/Foto:pxll/maxportal

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •