Marić nakon razgovora s Plenkovićem: ‘Nisam učinio ništa mimo etičkih standarda’

srpanj 6, 2019 maxportal
Share Button

Premijer Andrej Plenković jutros je na razgovor pozvao ministra državne imovine Gorana Marića. Ministar je viđen kako nešto poslije 10 sati ulazi u zgradu Vlade.Da je Marić bio na kratkom sastanku s Plenkovićem rekli su u Vladi, a potvrdio je to i sam ministar

“Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja. Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cijelosti platila. Naglasio sam mu da u tome nisam ostvario nikakvu materijalnu korist”, rekao je Marić za Jutarnji list.

Marić je kazao da je to bilo sve o čemu su jutros razgovarali.

S obzirom na to da je prije par dana na sastanak užeg vodstva HDZ-a bio pozvan ministar uprave Lovro Kuščević kako bi se očitovao o svojim aferama, pitali smo Marića može li se i na njegov razgovor s premijerom gledati u tom kontekstu.

“Nikako, ne uspoređuje se neusporedivo”, kazao je kratko Marić.

M. Marković/Foto:press

 

Komentari
Share Button