Policija objavila detalje pucnjave u kojoj je sudjelovao Mario Korade

studeni 25, 2019 maxportal
Share Button

Zagrebačka policija kriminalistički istražuje 30-godišnjeg Marija Koradea koji je uhićen u nedjelju navečer nakon što je oko 16,15 sati pucao prema kafiću u sklopu trgovačkog centra u SesvetamaPo dovršetku istraživanja uhićenog će ispitati na državnom odvjetništvu koje će odlučiti hoće li protiv njega pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor.

Policija je, ne otkrivajući identitet, u ponedjeljak izvijestila da se u nedjelju u 16,15 sati u ugostiteljskom objektu u Sesvetama 30-godišnji Korade verbalno i fizički sukobio s 38-godišnjim vlasnikom i 65-godišnjakom.

Nakon sukoba, 30-godišnjak se udaljio da bi se nešto kasnije vratio do ugostiteljskog objekta te iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u smjeru ugostiteljskog objekta u kojem se nalazilo nekoliko osoba starosti 26, 31, 30, 43, 38 i 65 godina, izvijestila je policija.

Korade je nakon pucnjave sjeo u automobil i otišao, a ubrzo je uhićen na području Dubrave.

Mario Korade, koji je nedavno pušten iz zatvora, sin je generala Ivana Koradea koji se ubio u travnju 2008. nakon što je u krvavom pohodu kod Zlatara ubio petero ljudi.

Zbog prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode, iznude te sprečavanja dokazivanja 2016. je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a sedam godina ranije osuđen je na 20 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog prijetnji nevjenčanoj supruzi i njezinoj majci.

R.I. /Hina/Foto:pxll

 

Komentari
Share Button