SDP-ova udruga piše Bernardiću: Mladi su razočarani, a vi šutite o Staziću

svibanj 29, 2018 maxportal
Share Button

Udruga “Kršćanski socijaldemokrati”, proizašla iz SDP-a, uputila je otvoreno pismo predsjedniku stranke, Davoru Bernardiću, nakon što je SDP-ov saborski zastupnik  Nenad Stazić rafalao po Facebooku.”Poštovani gospodine predsjedniče, kolega i prijatelju, Davore Bernardiću, obraćam Vam se povodom opetovanih javnih huškačkih istupa saborskog zastupnika iz reda Socijaldemokratske partije, donedavnog potpredsjednika Hrvatskog sabora gdina Nenada Stazića.

Naime, teško se oteti dojmu da niste upoznati s njegovim poticanjem Istrijana da se povedu primjerom dijela Katalonaca u težnji za odcjepljenjem od matične države Kraljevine Španjolske, u saborskoj raspravi krajem prošle godine.

Također, nadam se da Vam nije promakao niti njegov komentar na poznatoj društvenoj mreži kojom zlorado huška građane protiv hrvatskih branitelja priželjkujući njihovo sustavno iseljavanje iz države koju su upravo oni stvarali.

Kap koja definitivno prelijeva čašu je njegova konstatacija da ‘u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito, pripisujući to šlampavosti pobjednika” (!?).

Članovi Udruge Kršćanskih socijaldemokrata, od kojih su mnogi i članovi Socijaldemokratske partije, još uvijek s nevjericom iščitavaju gore napisano u nadi da će pronaći nekakav benigniji smisao izjavljenog, međutim preočito je što ‘pjesnik želi reći’.

Na najdegutantniji način gdin Stazić sa žaljenjem poručuje da je ‘posao’ koji nedvojbeno podrazumijeva egzekucije desetine tisuća ljudi BEZ SUĐENJA nije postigao zadovoljavajući učinak, zamjerajući ‘šlamperaj’ u samoj provedbi.

Ako vrh Partije namjerava svojim programom i djelovanjem privlačiti nove generacije mladih, molimo pojašnjenje i precizaciju vizije te metoda kako to namjeravate učiniti, jer mi obični građani iz hijerarhijski najnižih stranačkih struktura – mjesnih ogranaka, koji imamo neposredni kontakt s građanima ove zemlje sa zadatkom privlačiti ljude socijaldemokratskoj ideji, ostajemo potpuno razoružani te demotivirani ovakvim istupima.

Budući da postojećim simpatizerima i potencijalnim novih socijaldemokratskim snagama trebate/mo moći pogledati u oči nakon ovakvih izjava, molimo hitno očitovanje nositelja ključnih stranačkih funkcija u pogledu navedenih istupa koji obiluju isključivošću te izljevima mržnje, što smatramo iznimno nedostojnim svemu onome što Vaša stranka proklamira.”

Udruga “Kršćanski socijaldemokrati”

Komentari
Share Button