SDP-ovka napala Bernardića: ‘Licemjeran si, dijeliš ruže, a diskriminiraš žene!’

ožujak 8, 2017 maxportal
Share Button
Potpredsjednica Foruma žena SDP-a Melita Mulić oštro je uzvratila predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću jer njegovu čestitku u povodu Međunarodnog dana žena smatra licemjernom.

RAZLOG: Bernardić je prije dva dana, kao zamjenu za Zorana Milanovića u Sabor, umjesto žene, odabrao muškarca, iako je žena prva sljedeća na listi.


“Prije 9 sati jutros stiže sms poruka predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Tipska poruka koju dobiva svaka članica SDP-a: Uvjeren da današnji osmijeh i cvijet mogu značiti pravedniji svijet bez nasilja i eksploatacije već sutra, čestitam vam 8. mart, Dan žena! Vaš Davor Bernardić‘, započinje priopćenje potpredsjednice Foruma žena SDP-a

Današnji dan smatram i više nego prigodnim da dignem glas u borbi za moje radno mjesto. Da, govorit ću pro domo sua, jer ja sam političarka, socijaldemokratkinja i feministkinja. Potpredsjednica sam  Foruma žena SDP-a.

Ako mi to i ne daje za pravo, daje mi za obavezu da govorim o sebi, jer kako se meni danas dogodilo tako će se dogoditi i svim drugim kolegicama u SDP-u. Ako ne znate što se dogodilo, informirat ću vas još jednom – predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u ponedjeljak 6. ožujka 2017., donio odluku o tome tko će biti zamjena bivšem predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću u saborskim klupama.

Od četiri kandidata, tri su žene i jedan muškarac. Jedna od njih sam ja, prva sljedeća na listi. Odabrao je muškarca, Alena Preleca. I da, govorim pro domo sua jer mi se to dogodilo dok sam na rodiljnom dopustu. Istog dana kada je na službenim web stranicama SDP-a osvanulo priopćenje s naslovom: ‘Vlada ne smije diskriminirati majke male djece’.

Dogodilo mi se, jer su valjda mislili da se neću politički moći obraniti dok sam majka na rodiljnom dopustu. Dogodilo se i kolegici koja je posljednja na listi, jer, valjda, nema dovoljan broj djece, iako je iz ‘prave županije’.

MP/foto:zagreb.sdp.hrKomentari
Share Button