Sutra u podne presuda Paravinji, on i dalje ponavlja: Sve dokaze su mi podmetnuli

veljača 29, 2016 maxportal
Share Button

NA Županijskom sudu u Splitu danas je završilo treće ponovljeno suđenje Draganu Paravinji za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić.Paravinjin odvjetnik iznio je obranu te su iznesene završne riječi, a presuda će mu biti izrečena sutra u podne. Nakon ročišta izjave su dali odvjetnici obitelji Bilić i Paravinje. Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić kazao je da obitelj neće doći na izricanje presude, dok je odvjetnik Paravinje Željko Gulišija rekao kako tijekom ponovljenog suđenja nisu predočeni nikakvi novi dokazi i da Paravinja i dalje tvrdi da je cijeli postupak montiran te da su mu svi dokazi podmetnuti.

Prošli tjedan su saslušani svjedoci i vještaci.

Svjedočili su vlasnik i vozač tvrtke za koju je vozio Paravinja, a ispitani su i vještaci, patologinja Marija Definis Gojanović te vještak za biološka vještačenja Marko Krešimir Abramović.

Paravinja je dosad u Šibeniku dvaput osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja, no presude je ukidao Vrhovni sud. Suđenje je prebačeno u Split jer u Šibeniku više nije bilo sudaca koji nisu bili uključeni u ovaj slučaj.

Paravinja je na prošlotjednoj raspravi tražio izuzeće svih sudaca splitskog Županijskog suda. Sumnja u njihovu objektivnost, kao i cimer iz ćelije kapetan Dragan. Nije poimence naveo suce na koje bi se odnosio njegov zahtjev pa ga je sudac Damir Romac, predsjednik raspravnog vijeća, odbio.

MP/Foto;FaHKomentari
Share Button