VIDEO: Tko su kadrovi odgovorni za milijarde kuna štete državi?

19 svibnja, 2017 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vedran Duvnjak, kao bivši predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju i bivši  ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom odgovoran je za više milijardi kuna teške tužbe protiv Hrvatskog fonda za privatizaciju i Republike Hrvatske.Na mjesto predsjednika HFP-a postavljen je 2008. godine Odlukom Vlade Republike Hrvatske pod predsjedanjem Ive Sanadera, a s čelnog mjesta Agencije za upravkjanje državnom imovinom razriješen je 2011.g. Odlukom Vlade Republike Hrvatske pod predsjedanjem Jadranke Kosor.

Upravljanje državnom imovinom pod vodstvom Vedrana Duvnjaka, Ive Galić, Petra Čobankovića, Đure Popijača, Milana Dejanovića, Mladena Pejnovića i ostalih   političkim dikatatom uhljebljenih SDP-ovih i HDZ-ovih kadrova za posljedicu je imalo podnošenje brojnih tužbi protiv Hrvatskog fonda za privatizaciju, Agencije za upravljenje državnom imovinom, Centra za restrukturitanje i prodaju i Republike Hrvatske. Mediji su u više navrata objavili brojne zlouporabe i nezakonitosti bivšeg čelnika HFP-a Vedrana Duvnjaka koji je godinama opstruirao realizaciju projekta Fantasyland Šmidhen.

Kriminal bez granica: Vedran Duvnjak, kao predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju zabranio zaprimanje sudske pošte!

Vedran Duvnjak, bivši predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju i bivši  ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom u dva je navrata svjedočio pred sudom odgovarajući na pitanja vezano uz nezaprimanje sudske pošte Općinskog suda u Samoboru. Naime, kao predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak pokrenuo je pred Općinskim sudom u Samoboru 4 sudska postupka protiv tvrtki Fantazija projekt d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija hoteli d.o.o. i Fantazija zabavni park d.o.o.  stavljajući prijedlog za osiguranje privremene mjere i zabilježbu ovrhe na cjelokupnom zemljištu za izgradnju vodenog parka, zabavnog parka i hotelskog kompleksa čime je onemogućeno ishođenje pravomoćne projektne dokumentacije, te onemogućena realizaciju projekta Fantasyland i korištenje ugovorenih linija financiranja u iznosu od 174,1 milijun EUR-a.

Svi sudski postupci pravomoćno su okončani u korist tvrtki Fantazija projekt d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija hoteli d.o.o. i Fantazija zabavni park d.o.o., te su rješenjem Općinskog suda u Samoboru odbačeni svi prijedlozi HFP-a kao protupravni i neutemeljeni. No zbog sudskih postupaka u trajanju dužem od 15 mjeseci, te protupravne zabilježbe pokrenutih postupaka u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Samoboru, tvrrtkama Fantazija iz Samobora onemogućena je realizacija projekta.

Vedran Duvnjak kao predsjednik Fonda donio je nezakonitu odluku o nezaprimanju sudske pošte kako bi produljio trajanje protupravno pokrenutih sudskih postupaka HFP-a pred Općinskim sudom u Samoboru, te time onemogućio grupaciju Fantasyland u ishođenju pravomoćne projektne dokumentacije i realizacije projekta Fantasyland Šmidhen što je za posljedicu imalo podnošenje tužbi protiv države u iznosu većem od 2 milijarde kuna.

Zanimljiva je i činjenica kako je Hrvatski fond za privatizaciju u isto vrijeme kada ne zaprima sudsku poštu od Općinskog suda u Samoboru, uredno zaprimao ponude po javno objavljenom natječaju za prodaju hotela Koločep. Vedran Duvnjak je pred Sudom 2013.-te godine u prvom svjedočenju izjavio kako nema nikakvih saznanja o nezaprimanju sudske pošte, a u svom drugom svjedočenju 2015.-te godine isti je izjavio kako je kao predsjednik HFP-a osobno donio odluku o nezaprimanju sudske pošte.

Tako je bivši predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak počino 2 kaznena djela. Prvi puta 2010.g.  kada je protivno zakonu kao predsjednik HFP-a donio odluku kojom Hrvatski fond za privatizaciju neće zaprimati sudsku poštu, a drugi put 2013.-te godine kazneno djelo davanja lažnopg iskaza pred Sudom kada je izjavio kako nije nadležan za zaprimanje pošte i da nema nikakvih saznanja o nezapirmanju sudske pošte od strane HFP-a 2010.g.

Kamere Z1 televizije zabilježile su iskaazivanje Vedrana Duvnjaka pred sudom i 2013.-te i 2015.-te godine, pa se Vedran Duvnjak javnosti poznat po svom svjedočenju pod nazivom „Ne sjećam se“ nakon proteka određenog vremena iapk se počeo prisjećati svojih nezakonith radnji.

Video prilog 1:

HPB BAnkomat- Vedran Duvnjak- Gospodine Duvnjak zašto niste zaprimili službenu poštu?

HPB Bankomat, Vedran Duvnjak bivši predsjednik Uprave HFP-a : Gospodine Duvnjak , zašto niste zaprimili službenu poštu?

Video prilog 2:

Vedran Duvnjak donio odluku da se ne zaprima pošta od sudskih tijela!

HPB Bankomat, Fantasyland-Šmidhen, Vedran Duvnjak bivši predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak donio odluku da se ne zaprima pošta od sudskih tijela!

PROJEKT FANTASYLAND ŠMIDHEN U SAMOBORU!

Grupacija Fantasyland  je 2009.godine bila na korak do početka gradnje, nedostajala je samo suglasnost na parcelacijski elaborat kako bi se mogla ishoditi potvrda glavnog projekta. Radi se o tehničkom elaboratu koji se na nivou Republike Hrvatske rješava u roku dva do tri tjedna, te nema neriješenih predmeta. No, predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak odbijao je potpisati parcelacijski elaborat unatoč izvršenom inspekcijskom nadzoru Državne geodetske uprave kojim je potvrđeno da je parcelacijski elaborat vodenog parka izrađen sukladno zakonu i pravilima struke, te sukladno Detaljnom planu uređenja Šmidhen bez ijedne utvrđene nepravilnosti.

Predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak zatražio je i reviziju izvršenja ugovornih obveza za što je angažirao revizorsku tvrtku Refinal iz Dubrovnika. I nacrt revizorskog izvješća i dodatno revizorsko izvješće koje je Duvnjak zatražio pokazali su da je Fantasyland izvršio sve ugovorne i zakonske obveze i prema fondu i prema Republici Hrvatskoj, no Duvnjak je zatajio taj nalaz i nadalje odbijao potpisati parcelacijski elaborat, te je u medijima neistinito izvještavao kako Fantasyland ne ispunjava svoje obveze.

No, ni to nije bilo dovoljno bivšem predsjedniku HFP-a Duvnjaku pa je HFP pred Općinskim sudom u Samoboru pokrenuo 4 sudska postupka protiv tvrtki Fantazija projekt d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija hoteli d.o.o. i Fantazija zabavni park d.o.o.  stavljajući zabilježbu ovrhe na cjelokupnom zemljištu za izgradnju vodenog parka, zabavnog parka i hotelskog kompleksa onemogućavajući time realizaciju projekta Fantasyland i korištenje ugovorenih linija financiranja u iznosu od 174,1 milijun EUR-a.

Grupacija Fantasyland je na potpis parcelacijskg elaborata čekala više od dvije godine, te je isti potpisan tek 2011.g. nakon što su sa mjesta ravnatelja Agencije za upravljanje državnom imovinom smijenjeni Vedran Duvnjak i njegova nasljednica Iva Galić, i to u potpuno neizmjenjenom obliku kakav je i dostavljen HFP-u na suglasnost 2009.g.

Također, i svi sudski postupci pokrenuti od strane HFP-a pred Općinskim sudom u Samoboru pravomoćno su okončani nakon 20 mjeseci u korist tvrtki Fantazija projekt d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija hoteli d.o.o. i Fantazija zabavni park d.o.o. , te su odbijeni svi prijedlozi HFP-a kao protupravni i neutemeljeni.

Daljnja opstrukcija realizacije projekta Fantasyland nastavljena je i tijekom razdoblja 2012.g. – 2016.g., a očituje u brojnim protupravnostima i nepravilnostima u radu Agencije za upravljanje državnom imovinom i Centra za restrukturiranje i prodaju kao pravnim slijednikom Agencije i Fonda koji su pod vodstvom Milana Dejanovića onemogućavali realizaciju projekta čineći daljnju štetu projektu Fantasyland, a sve to uz znanje i prešutno odobrenje Upravnog vijeća AUDIO i CERP-a, te Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i Vlade RH koji su od strane grupacije Fantasyland konstantno i pravovremeno izvještavani o protupravnom postupanju tijela državne uprave čiji su osnivač, te u koja tijela, agencije, centre i urede Vlada RH imenuje ravnatelja i članove, te za čiji nezakonit i nepravilan rad odgovara i štetu snosi Republika Hrvatska.

O KRIMINALU U HFP-u SVJEDOČILI TOMISLAV BOBAN I OZREN MATIJAŠEVIĆ!

Tomislav Boban, bivši ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom, te bivši ravnatelj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, sada državni tajnik u Ministarstvu za državnu imovinu svjedočio je pred Sudom o nezakonitostima i nepravilnostima u radu HFP-a i AUDIO kojim je onemogućavana realizacija projekta Fantasyland Šmidhen.

Kao ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom 2011.-te godine razriješio Dubravku Jakić Maurman, djelatnicu Hrvatskog fonda za privatizaciju koja je zajedno sa bivšim čelnicima HFP-a i AUDIO Vedranom Duvnjakom  i Ivom Galić onemogućavala realizciju projekta Fantasyland Šmidhen. Ozren Matijašević, bivši član Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju također je svjedočio pred sudom o nezakonitom postupanju HFP-a kojim je onemogućavana realizacija projekta Fantasyland Šmidhen, a pred Trgovačkim sudom u Zagrebu  2016-te godine svjedočio je i o tome kako je Hrvatski fond za privatizaciju sakrivao službenu dokumentaciju, sakrivao inspekcijske nalaze i revizorska izvješća kojim je utvrđeno kako je grupacija Fantasyland ispunila sve ugovorne obveze prema HFP-u, te kako je HFP protupravno vodio sudske postupke koji su svi pravomoćno okončani u korist tvrtki Fantazija iz Samobora.

Pogledajte video prilog o svjedočenju Tomislava Bobana, Ozrena Matijaševića i Vedrana Duvnjaka.

Boban i Matijašević svjedoče o kriminalu u HFP-u

Tomislav Boban , ravnatelj DUUDI-a i Ozren Matijašević, član upravnog odbora HFP-a svjedoče o kriminalu u HFP-u i opstrukciji projekta Fantasyland Šmidhen – Samobor

JADRANKA KOSOR I GORAN MARIĆ O VEDRANU DUVNJAKU I KRIMINALU U HFP-U!

Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade Republike Hrvatske i Goran Marić, bivši predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, sada ministar u novoosnovanom Ministarstvu za državnu imovinu, gostujući na Z1 televiziji govorili su o nekompetentnosti bivšeg predsjednika HFP-a Vedrana Duvnjaka. Goran Marić, na čelno mjesto predsjednika Nadzornog odbora HFP-a imenovan je u jesen 2010.g. umjesto dotadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora HFP-a Andrije Hebranga u vrijeme čijeg mandata na čelnom mjestu Nadzornog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju nije održana niti jedna sjednicu što dovoljno govori o tome kako se upravljalo državnom imovinom.

Pogledajte video prilog iz emisije Markov trg na Z1 televiziji (Jadranka Kosor i Goran Marić)

Video prilog 4:

Fantasyland Kosor upozoravala sam svoje ministre

Video prilog 5:

Vedran Duvnjak protiv mene se vodi kazneni postupak i predistražne radnje

Istražne radnje protiv Vedrana Duvnjaka


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •