TOP GUN U MINNESOTI: Krstičević u mlažnjaku F-16 praši američkom nebom!

svibanj 24, 2018 maxportal
Share Button

U domovinu je upravo stigla vijest da hrvatski obrambeni ministar letio u borbenom avionu F-16 u zrakoplovnoj bazi Nacionalne garde Minnesote “133rd Airlift Wing Base”.Ministar obrane RH Damir Krstičević doista ima ono nešto. Ne samo da se ozbiljno bacio  u reformiranje cijelog obrambenog sustava i nabavke koje će za duge godine dati pravac razvoja naših Oružanih snaga, nego još u kabini mlažnjaka praši po američkom nebu.

Damir Krstičević prvi je hrvatski ministar koji je imao prilike letjeti u američkom F-16 i jedan od rijetkih ministara obrane u svijetu.

Američki pilot s kojim je letio ministar Krstičević, pripadnik je 148th Fighter Wing iz Nacionalne garde Minnesote, poznatiji kao Bulldogs, pilot s dugogodišnjim iskustvom letenja na višenamjenskom borbenom avionu F-16.

“Ovo je prvi put da sam letio s jednim ministrom obrane i bila mi je čast, bio je izvrstan. Dan je bio jako lijep, imali smo prilike vidjeti i druge F-16 u zraku i drago mi je da je hrvatski ministar obrane vidio kakve sposobnosti pruža F-16. Uvjeren sam da će moji kolege iz Hrvatske imati odlično iskustvo s ovim zrakoplovima”, rekao je pilot iz Nacionalne garde Minnesote.

Nema sumnje da je Krstičević zadovoljan ovom borbenom mašinom koja će za manje od dvije godine iz Izraela doletjet ina hrvatsko nebo.

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Jon Jensen istaknuo je:

“Ovim letom željeli smo ministru Krstičeviću i Hrvatskoj pokazati naše sposobnosti F-16 zrakoplova, na što je Nacionalna garda Minnesota jako ponosna. Drago nam je što je Hrvatska izabrala F-16, želim vam dobrodošlicu u klub korisnika F-16 zrakoplova.

Čast nam je što je ministar Krstičević došao u službeni posjet Minnesoti i što sam mu kao prijatelj i strateški partner imao prilike pokazati Nacionalnu gardu Minnesote i njezine sposobnosti. Kao članica NATO-a uvijek ćemo poduprijeti Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku.”

Slikovni rezultat za krstičević f-16 sad

Hoće li srpski ministar Aleksandar „Aco“ Vulin sada udariti kontru pa uzletjeti  u jednom od MiGova-29 koje je Srbija kupila u Rusiji? Teško i nikako.

Prvo, Vulin nikada uniformu obukao nije, a od vojne obveze bježao je kao vrag od tamjana.

Drugo, novonabavljeni srpski lovci još nisu u letnom stanju, a nije poznato ni kada će uopće biti. Naime, treba platiti remont, a kako su i Rusi odavno prešli na kapitalizam, bez računa se ne računa…

M.Marković/foto:morh

Komentari
Share Button