Trump čestitao Kosovu Dan neovisnosti, u Srbiji zrgoženi i razočarani

veljača 17, 2017 maxportal
Share Button

AMERIČKI predsjednik Donald Trump čestitao je kosovskom predsjedniku Dan neovisnosti. U pismu koje je Tači objavio na svom Facebook profilu, stoji kako mu je čast da narodu Kosova čestita Dan neovisnosti.“Partnerstvo SAD-a i Kosova zasnovano je na zajedničkim vrijednostima i zajedničkim interesima. Budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova ovisi od stabilnog i prosperitetnog Balkana koji je u cijelosti integriran u međunarodnu zajednicu. Sjedinjene Države su zajedno s građanima Kosova slavili povijesnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i ulazak vaše nogometne reprezentacije u FIFA-u”, stoji u pismu.

Srpski mediji Trumpovu čestitku Dana neovisnosti Kosova primili su sa zgražanjem. Blic piše o “Trumpovom šamaru Srbiji”, a neki od njih pišu i o “žestokom udarcu Srbiji”.

Nešto drugačiji stav ima B92 koji piše daTrumpova čestitka ne bi trebala nikoga čuditi jer je Bijela kuća nedavno priopćila da neće promijeniti svoj stav prema Kosovu.

 

Kosovo je 17. veljače 2008. jednostrano proglasilo neovisnost i od tada steklo međunarodno priznanje 110 zemalja, iako se tome Beograd žestoko protivio.Komentari
Share Button