U Domu hrvatskih branitelja u Puli doček pravoslavne Nove godine, glavni zabavljač slavio je ratnog zločinca Kapetana Dragana

siječanj 4, 2018 maxportal
Share Button

U Domu hrvatskih branitelja u Puli 13. siječnja organizara se svečani doček pravoslavne Nove godine, a glavni zabaljač je Gojko Drljača poznat kao izvođač koji je slavio ratnog zločinca Kapetana Dragana i četničkog vojvodu Momčića Đujića. Organizator dočeka je zajednica Srba u Istri, a pokrovitelji Grad Pula, Istarska županija i Srpsko narodno vijeće iz Zagreba.

Medijski pokrovitelji su Glas Istre, Radio Pula i Novatv. Domom hrvaske vojske u Puli upravlja tvrtka Pleter.

Goste na dočeku će zabvljati Gojko Drljača i Snežana, uz Orkestar Ivana Novakovića. Cijena ulaznice, s večerom, je 240 kuna,  a program počinje od 20 sati i 30 minuta.

Fotografija Suzane Nere Pranjić.

 Organizacija dočeka pravoslavne Nove godine  u Domu hrvatskih branitelja u Puli sigirno će izazvati  brojne reakcije, poglavito baniteljske populacije, s obzirom na činjenicu da je glavni zabavljač Gojko Drljača, aktivni zagovornik četništva i veličanja neprijateljske vojske u vrijeme agresije na Hrvatsku.

Drljača je autor pjesma koje slave zločin i ratne zločince. a među poznatijima su “Kapetan Dragan, “Nedam Krajine”, “Sa manjače krenuli su Vuci” …..

Osim Kapetana Dragana slavio je i druge ratne zločince kao što je Radovan Karadžić, četnički vojvoda pop Momčilo Đujić ( “Vrati se, vojvodo” ) a posebno uvredljive pjesme pjevao je u muslimanima.

Sam Drljača pak ne vidi ništa sporno u svom nastupu.

“Pa ja sam više nastupao u Hrvatskoj nego u Srbiji. Istra je to, to je država u državi. Tamo sam pjevao na bezbroj zborova i vašara i uvijek vlada velik interes! Tako je i sada. Nema mjesta za svađe i ratovanje, samo za ljubav i veselje”, kaže Drljača u razgovoru za srpski Telegraf.

Kad je riječ o održavanju koncerta u Puli teško je ne sjetiti se slučaja Thompsona koji već godinama ne može nastupiti u tom gradu, ljubitelj četnika nema takvih problema.

M.M./foto:promo

Komentari
Share Button