U nedjelju proljetnih 18 stupnjeva, idući tjedan moguć snijeg

veljača 22, 2020 maxportal
Share Button

Iako prolazno ima male do umjerene naoblake, pretežno je sunčano diljem zemlje. Uglavnom puše vjetar južnog smjera, slab do umjeren, a vjetrovitije je u Dalmaciji, gdje je na snazi bura.Sutra će na jugu puhati sjeverozapadnjak, drugdje zapadnjak, i jugozapadnjak, koji će u gorju imati olujne udare. Kako južnom strujom pritječe topliji zrak, sutra će u dijelovima zemlje biti i do 17, 18, u Dalmaciji, ali i dijelovima unutrašnjosti, najizglednije u Banovini i Kordunu.

Iznadprosječno toplo nastavit će se i početkom novog tjedna.

U ponedjeljak će prolazno zapuhati vjetar sjevernog smjera, a postoji mogućnost i za malo kiše, najizglednije u Podravini. U utorak je slaba oborina najvjerojatnija na širem riječkom području, i u gorju, a ponovno će zapuhati južina.

Južno strujanje uvest će nas u promjenu vremena, koja je na rasporedu u srijedu. Srijeda će biti vrlo kišovita, a postoji mogućnost i da kišu zamijeni snijeg, ali samo u višem gorju.

U središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, ponegdje s jakim udarima. Jutro manje hladno od subotnjega, a poslijepodnevna temperatura bit će oko 17 °C.

Ujutro blagi “minusi” još pokotlinama Like, barem pri tlu, a drugdje u gorju temperatura viša, dok će na sjevernom Jadranu biti podjednaka kao u subotu. Danju uz sunčana razdoblja i slab do umjeren jugozapadnjak najviša temperatura bit će između 12 i 17 °C. U višim predjelima vjetar u drugom dijelu dana ponegdje jak.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije temperatura bez veće promjene, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje slab mraz. Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a vjetar uglavnom slab sjeverozapadni i zapadni.

Pretežno sunčano bit će i na jugu Hrvatske. Uz slab i umjeren sjeverozapadnjak more će biti malo do umjereno valovito. Poslijepodnevna temperatura oko ugodnih 16 °C.”

U novome tjednu promjenljivije, ali i dalje relativno toplo

Na kopnu u danima koji slijede promjenljivo, u srijedu i pretežno oblačno. U ponedjeljak ujutro mjestimice malo kiše, većinom na istoku, a u utorak u Gorskome kotaru.

U srijedu će kiša biti češća i jača, a uz zamjetni pad temperature uglavnom u gorju prijeći će u susnježicu i snijeg. U četvrtak prestanak oborina.

Megy M. /Foto:hrt

 

Komentari
Share Button