Uhićeno devet BBB-ovaca zbog dilanja droge, među njima i ugledni vođa navijača!

svibanj 30, 2018 maxportal
Share Button

Policija je u velikoj akciji, u proteklih nekoliko dana u Zagrebu, uhitila veliki broj navijača Dinama, Bad Blue Boysa i to zbog sumnji da su organizirano preprodavali veliku količinu droge.Na području Zagreba privedeno sedam osoba te još dvije u Zadru koje su povezane s navijačima Dinama iz Zagreba, odnosno s  preprodajom marihuane i kokaina. Riječ je o pripradnicima frakcije koja se protivi politici Zdravka Mamića, takozvanim, ‘antimamićevcima’.

Iz MUP-a su samo kratko potvrdili kako zagrebačka policija doista provodi kriminalističku obradu nad pojedinim pripadnicima Bad Blue Boysa te da su od zadarskih kolega zatražili privođenje dviju osoba, pripadnika navijačke skupine BBB koji su u trenutku zaključenja ovog broja bili na putu za Zagreb gdje se istraživanje i provodi.

Policija je u utorak tijekom dana intenzivno pretraživala stanove, prostorije, automobile, podrume svih osumnjičenih, ali i neke od prostorija udruga navijača na području metropole. Je li išta korisno za istragu u njima i pronađeno, nismo uspjeli doznati.

No, kako doznajemo, dokazi protiv okrivljenika neće biti isključivo materijalni jer je bila riječ o višemjesečnoj tajnoj akciji u kojoj su policija i tužiteljstvo koristili tzv. posebne dokazne radnje, odnosno desetke osoba su pratili i tajno im snimali telefonske razgovore.

Navodno se u finalizaciju akcije krenulo nakon što se prije nekoliko dana jedan od kurira “poskliznuo”.

Okidač za finalizaciju akcije policija je donijela nakon bizarnog događaja prije nekoliko dana kad je jedan od nadziranih osumnjičenika, u ulozi tekliča, s par kilograma marihuane pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je i sam stradao.

Kako je policija doznala iz tajno prisluškivanih razgovora, on je nekoliko kilograma trave trebao prevesti iz Zagreba u Zadar, no umjesto za Zadar krenuo je prema Mariboru te navodno sletio s ceste. Tijekom policijskog očevida pronađena je i marihuana, a on je uhićen.

MP/foto:screnshot

 

Komentari
Share Button