VIDEO: Bulj savjetovao Plenkovića: ‘Ovakvi kao Njonjo su Vam opasni, računajte na to!’

travanj 16, 2018 maxportal
Share Button

Nakon što je Miro Bulj nazvao premijera Andreja Plenkovića ”briselskim ćatom”, a premijer mu je nije ostao dužan nazvavši ga ”panjem”, razvila se žestoka svađa predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i Mire Bulja.Bulj je tražio povredu poslovnika, a Jandroković mu je odgovorio:

– Kolega Bulj, prozvali ste me da sam bio pristran. Prvu uvredljivu rečenicu ste izgovorili vi na račun predsjednika Vlade pa vas nisam opomenuo. Pa vas je onda nazvao panjem, pa se ispričao, pa nisam ni tada reagirao jer nisam reagirao niti tada kada sam smatrao da ste rekli nešto neprimjereno – kazao je Jandroković i Bulju poručio da ga ne proziva jer je on bio ‘apsolutno korektan’.

– Ako želite tvrdo razgovarati onda budite spremni i dobiti udarac, a nemojte onda ovdje cendrati – odbrusio je Jandroković. Bulj se javio za povredu poslovnika te je rekao da je Jandroković govorio kao zastupnik.

– Nikada vas nisam nazvao onako kako vas nazivaju – rekao je Bulj i poručio mu da je ‘vjesnik svih kojima je služio’.

– Dragi prijatelju Bulj, molim vas da budete vitez pa kad udarite na nekoga onda istrpite udarac kada ga dobijete natrag. Nemojte ovdje glumiti i cendrati. To vam ne ide uz vašu muškost – rekao je Gordan Jandroković.

– Kako vi znate da se ja ne osjećam damski. Kako to vrijeđate – odgovorio mu je Bulj, a potom je savjetovao premijera Plenkovića:

– Ja Vas nisam nazvao onako kako ga svi zovu ( Njonjo je nadimak Gordana Jandrokovića, op. a.) , . Ja nisam čojstvo i viteštvo gradio kod Sanadera, Kosorice, Karamarka i sad Plenkovića…

– Kolega Bulj, kolega Bulj, kolega Bulj….

– Premijeru ovakvi odvjetnici su Vam opasni. Pogledajte slike

– Kolega Bulj, vrlo simpatični, ali opet vrijeđate … Vi drugog uvrijedite, a drugi vam šuti, ali neće vam više šutjeti. Dobit ćete natrag, svakog puta, prijetio je Jandroković Bulju.

Nakon što je polemika završila Plenković je prišao u saborske klupe do Bulja i razgovarao s njim. Premijer mu je pružio ruku, ali se Bulj s njim nije želio rukovati.

– Pružao je ruku, ja mu nisam dao ruku. Bilo je cijeli dan vremena da mi daje ruku. On je eksponent briselske politike- , kaže Bulj te dodaje: Kad je stigao u klupu pored, rekao sam mu svoj stav, da se ponaša bahato i nasilno, a on je pokušao polizati ovo što je učinio.

Boli me što čovjek koji upravlja državom ne odgovara na pitanje zastupnika i služi se takvim verbalnim smicalicama, rekao je Bulj.

M.M. /foto:screenshot

Komentari
Share Button