VIDEO: Kapović, poznat po izjavi ‘Ser*m se Bleiburg’, hvalioTita, Esih i Bandića nazvao fašistima

srpanj 11, 2017 maxportal
Share Button

Član Radničke fronte Mate Kapović u ponedjeljak je na konstituirajućoj sjednici Skupštine Grada Zagreba prozvao Milana Bandića, zastupnike Brune Esih i HDZ-a  za kultur-fašizam zbog promjene Trga maršala Tita.Osim kao rigidni i zadrti ljevičar koji se protivi svakome i svačemu, Kapović je javnosti poznat i po izjavi “Ser*m vam se na Bleiburg”  u vrijeme obilježavanja te velike tragedije hrvatskog naroda.

“Čitava priča o promjeni imena Trga maršala Tita jasno je da je politička trgovina. To je nešto što se očekivalo. Razlog zašto se ide na promjenu imena Titova trga, a to je upravo zato, jer se u zadnjih 27 godina politike pokazala potpuna propast ovakve politike te da se ljudi slučajno ne bi sjetili da su 1978.kao što je pokazalo istraživanje profesora Josipa Tice sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta- realne plaće po kupovnoj moći u Hrvatskoj bile za 27 posto veće nego 2015.

Da bi se takve stvari prikrile pa se zato mora mijenjati Trga maršala Tita. Za to mi ne možemo glasati.”, rekao je Kapović i nastavio:

“Mislim da je pogrešno govoriti da je Bandić nekoga izdao. S jedne strane imamo volju za moći, klijentelizam i korupciju, a s druge imamo u smislu svjetonazora kulturfašizam. Tu su se dvije našle, to je politička trgovina. Gradonačelnik želi biti i dalje gradonačelnik. Ova strana koja je pristala na promjenu Titovog imena je vrlo bezbolna, za razliku od drugih koji bi tražili novac.”

Kapovića su opomenuli zbog njegova govora, a posebice gradonačelnik Bandić kazavši da je takav govor u 2017. neprimjeren. “Mladi gospodine, vaš govor je govor mržnje. Poštujte demokratko pravo. Kad izgubite izbore, sačuvajte dostojanstvo”, poručio je Bandić Kapoviću.

Na kraju me Bandić citirao Bibliju: “U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne unizi”

M.M. /foto:ScreenshotKomentari
Share Button