Vidović Krišto piše Grbinu: Lagali ste o Anji Šimpragi, srpskoj vojsci i Ratku Mladiću

3 svibnja, 2022 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto poslala je pismo šefu SDP-a, Peđi GrbinuNjezino pismo prenosimo u cijelosti.“Poštovani gospodine Grbin,

Na prošlotjednom saborskom saslušanju potpredsjednice vlade Anje Šimprage iznijeli ste nedvojbene laži, a da se pri tomu niste ni zacrvenjeli. Vaša tvrdnja da sam Anji Šimpragi spominjala njezinu nacionalnost, zbog koje ona nije prikladna za mjesto potpredsjednice vlade, jest egzaktna laž.

Moja izjava je bila vrlo jasna, a ona se odnosila na nepoštivanje Ustava i zakona od strane gospođe Šimprage i njezine stranke, jer, kao što je poznato, ustavna Deklaracija o Domovinskom ratu koju je predložila Račanova vlada, a usvojio Hrvatski sabor, obvezujuća je za sve hrvatske državljane.

Potpuno je jasno da ako napadate vojno-redarstvenu operaciju Oluja, da automatski branite fašistoidnu tvorevinu Krajinu i njene protagoniste, od Mile Martića do Ratka Mladića.

Vaše vrijeđanje jest motivirano Vašim strahom, jer Vi i Vaš stvarni partner Plenković imate panični strah od vladavine prava i jednakosti svih građana pred zakonom. Stoga moje pozivanje na poštivanje Ustava i zakona te Europske vrijednosti, izaziva Vaše nepristojno ponašanje i paniku. Jer, poštivati ustavno-pravni poredak jest Europska vrijednost kao i obveza svakog građanina.

Zamislite da bilo koji zastupnik u češkom, poljskom ili francuskom parlamentu govori o negativnim posljedicama akcija oslobađanja tih država u Drugom svjetskom ratu. Nesporno je da bi takav nastup u parlamentu bio osuđen od svih političkih opcija te bi se to smatralo pronacističkim nastupom, jer da nije bilo vojnih operacija za oslobađanje tih država, nacionalsocijalistička okupacija bi se nastavila.

Da nije bilo vojno-redarstvene operacije Oluja, ne samo da bi fašistička tvorevina Krajina dalje egzistirala, već bi se u bihaćkoj enklavi dogodio genocid većih razmjera nego što se dogodio u srpnju ‘95. u Srebrenici. Time je VRO Oluja bila i bitna međunarodna humanitarna vojna operacija!

Kada bih koristila retoriku Vašeg bivšeg stranačkog šefa i današnjeg predsjednika Milanovića, onda bih Vaše političko djelovanje mogla proglasiti udbaškim manipulacijama i lažima.

Ja se ne želim služiti ovakvim kvalifikacijama, već ću Vam iznijeti sljedeće činjenice, za koje Vas molim da ih demantirate ukoliko nisu točne. U protivnom, Vaša šutnja ili daljnja manipulacija će potvrditi ono što je svejedno dokumentirano.

1. Stranka SDP koju vodite jest izvorni i stvarni partner današnjeg HDZ-a, a duboko vas veže korupcija, kršenje hrvatskih i europskih normi, neosjetljivost za svakodnevne probleme naših građana, te prijezir prema hrvatskoj državi i hrvatskim građanima. Dovoljno je spomenuti zajedničke korupcionaške pothvate, kao što su Vjetropark Krš-Pađane, privatizacija Croatia osiguranja, kriminal u brodogradilištu Uljanik, slučaj brodogradilišta Brodotrogir, itd.

Razlika između HDZ-a i vas je u tome što današnji HDZ verbalno govori o domoljublju, a korupcijom i obespravljivanjem hrvatskih građana radi protiv hrvatske države, a vi iz SDP-a, pak, ne skrivate da vam postojanje hrvatske države baš i nije bitno, te svojim ponašanjem demonstrirate simpatije prema jugo-balkanskoj-sferi, u kojoj su laž, manipulacija i kršenje zakona temelj postojanja.

Vladavina prava, hrvatske i europske vrijednosti za vas su opasne, te sve činite da one ne budu primijenjene u hrvatskoj državi, s jedinim ciljem da u Hrvatskoj postoje vladajući moćnici za koje zakoni ne vrijede, te ogromna većina hrvatskih građana, koju smatrate obespravljenom masom, bez elementarnih prava. U tom obespravljivanju ste Vi osobno sudjelovali, izglasavajući najnehumaniji Ovršni zakon u Europskoj uniji, a za svoje pouzdanike ste izglasali protuustavni Pred-stečajni zakon.

2. Vi ste u Vašem prošlotjednom saborskom nastupu, pokušavajući me oklevetati, spominjali čak i žrtve holokausta, a upravo Vi i Vaša stranka ste zadnji koji biste trebali spominjati žrtve židovskog naroda, jer ste sami nanosili bol židovskom narodu.

Zagrebačkoj židovskoj i poduzetničkoj obitelj Radovan, Vaša partija je ‘45. oduzela njihov obiteljski dom koji je potom koristila Vaša SKH, a poslije toga ste ga ustupili vašoj bratskoj državi, njemačkome DDR-u za njihov konzulat. Godine 1995. prodali ste tu otetu kuću Saveznoj Republici Njemačkoj, u kojoj se danas nalazi rezidencija njemačkog veleposlanika. Unatoč činjenici da ste 50 godina koristili otetu imovinu obitelji Radovan, pri prodaji ste prisili udovicu, gospođu Radovan, te ste joj oduzeli trećinu kupoprodajne cijene i zadržali za potrebe SDP-a.

Gospodine Grbin, stranka koja ima ovakve grijehe iz prošlosti ne bi smjela govoriti o bilo čijoj patnji, a ponajmanje o patnji židovskog naroda u Hrvatskoj. Ovaj slučaj je postao poznat zato što se radi o zgradi u kojoj je rezidencija jednog veleposlanika. Koliko ovakvih slučajeva otimanja privatnog vlasništva ima, u kojem se Vaša stranka okoristila, nitko u Hrvatskoj ne zna.

Međutim, to što Hrvatska nije provela rasvjetljivanje svoje povijesti te time povezano ispravljanje nepravdi, ne oslobađa Vašu stranku od odgovornosti. Pozivam Vas da iznos od kupoprodajne cijene koji ste zadržali za sebe, uvećan za pripadajuće kamate, uplatite nasljednicima obitelji Radovan, te da se ispričate za zločine svoje partije prema hrvatskim građanima.

3. Vi osobno ste se ogriješili o Hrvatsku kroz 700 milijuna kuna koje ste skupa s Andrejem Plenkovićem osigurali Uljaniku kada je bilo jasno da je ta tvrtka propala, znači, osobno ste sudjelovali u otuđivanju 700 milijuna kuna hrvatskim građanima. Uz to ste kao predsjednik saborskog odbora za Ustav i poslovnik narušavali odnose s EU i SR Njemačkom kako biste protivno današnjim civilizacijskim i ljudskim standardima, zaštitili udbaške kilere Perkovića i Mustača.

Ukratko, Vaše političko djelovanje Hrvatskoj nikada nije donijelo ništa dobro, i kada se tomu pridoda činjenica da ste u Državnom odvjetničkom vijeću, onda je slika u potpunosti zaokružena, jer Vi ste aktivni akter pravosuđa kojeg je Europska komisija okarakterizirala kao najgore u EU.

4. Vi ste navodno pravnik, a prošli tjedan ste izjavili kako je netočna moja tvrdnja da je srpska vojska jedina vojska u 21. stoljeću koja je osuđena za genocid. Podsjećam Vas da je 2021. godine od međunarodnog suda čiji je utemeljitelj UN, Ratko Mladić, general vojske Srbije i vojske Republike Srpske, pravomoćno osuđen za počinjenje genocida u Srebrenici.

Taj genocid se dogodio 1995., ali je presuda pravomoćno izrečena 2021. Vaša potreba da se zalažete za osuđene ratne zločine u potpunosti je apsurdna i trebali biste se zapitati jeste li promašili profesiju ili državu u kojoj djelujete, jer bilo koja vrsta opravdavanja ratnih zločina ili genocida u jednoj europskoj državi, što Hrvatska jest, u potpunosti je neprihvatljivo.

Vaš je, pak, bliski suradnik, Arsen Bauk, prošli tjedan izjavio da stajalište Anje Šimprage o Oluji nije daleko od istine. Vi biste trebali upozoriti g. Bauka da kleveće hrvatsku državu i hrvatske građane koji ga plaćaju, a da je veličanje ili relativiziranje genocida kazneno djelo, koje on svojom izjavom čini. Arsen Bauk podupire Šimpragu i njezinog stranačkog šefa Pupovca.

A nedvojbeno je da Milorad Pupovac kao predsjednik stranke kojoj pripada i Anja Šimpraga negira genocid u Srebrenici kao i ratne zločine u Hrvatskoj, a dokaz tomu je njegova nazočnost na sramotnom skupu u Banja Luci početkom ove godine, kao i njegov zahtjev DORH-u da ne istražuje ratne zločine koje su počinili srpski teroristi u istočnoj Slavoniji.

Poštovani gospodine Grbin,

kada bi u Hrvatskoj vladavina prava bila funkcionalna, ni Vi, ni Bauk, ni Vaš saveznik Plenković ne biste bili političari, jer ste sva trojica upetljani u dubiozne poslove u kojima se hrvatski građani obespravljuju, a privilegirani pojedinci besramno bogate. Bauk bi tako morao objasniti privatizaciju bračke tvornice “Sardina” iz razdoblja kad je bio pomoćnik ministra obrane, kao i svoju obiteljsku povezanost sa skandaloznim glavnim državnim inspektorom Andrijom Mikulićem, i to u području kamenoloma u Hrvatskoj.

Na Vašu žalost, ali i radost velike većine hrvatskih građana, pripadam novoj generaciji hrvatskih političara koji neopterećeni prošlošću smatraju svojom obvezom uspostaviti vladavinu prava u Hrvatskoj te od Hrvatske napraviti istinski uređenu europsku državu u kojoj će svaki građanin biti jednak pred zakonom, a nitko neće biti iznad zakona.

Vaše floskule o lijevima i desnima, ustašama i partizanima, više nikoga ne zanimaju, jer je svakome u Hrvatskoj jasno da tim ideološkim lamentiranjima štitite svoje položaje, korupciju i besramno bogaćenje Vaše korupcijske hobotnice koju sačinjavaju današnje ključne političke snage, dobar dio pravosuđa te dobar dio main-stream medija.

Jer Vi i Plenković namećete nepostojeće probleme, to jest, preuveličavate ih, samo kako se hrvatska javnost ne bi bavila stvarnim problemima čiji uzročnik jest HDZ-SDP struktura.

Vama i Plenkoviću je stalo da se zakoni ne primjenjuju na sve jednako, da korumpirani bogataši budu još bogatiji, a da hrvatski građani budu još siromašniji.

Velikoj većini hrvatskih građana i meni stalo je do Hrvatske, mi Hrvatsku volimo i želimo je urediti kao civiliziranu, pristojnu europsku državu u kojoj nitko nije iznad zakona, a svatko se Ustava i zakona mora pridržavati – zvao se on Peđa, Andrej, Budimir, Vladimir ili kako se svi vladari u Hrvatskoj zovu.

I budite uvjereni da ćemo takvu državu stvoriti, Hrvatsku, koja će biti uljuđena, organizirana europska država, koja će svojim građanima omogućiti pravednost i blagostanje”, napisala je Karolina Vidović Krišto u pismu Peđi Grbinu.


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->