Kategorije Premium sadržaj

Vidović Krišto u Saboru o Lepoj Breni: “Apsurd je da ona može doći u Hrvatsku!”

Širi dalje

Zastupnica Karolina Vidović Krišto u petak je u Saboru održala govor koji je dijelom posvetila srpskoj pjevačici Fahreti Živojinović, poznatojoj kao  Lepa Brena.



U  izlaganju posvećenom domoljubnim temama i skorom obilježavanju 28. obljetnice akcije Bljesak Vidović Krišto je optužila Lepu Brenu da je “javno zabavljala genocidne četničke postrojbe po Bosni”.

“To da uopće smije ući u Hrvatsku je dokaz apsurdnog stanja. Braniteljima se brane nastupi, a mediji hvale kojekakve Brene”, rekla je Vidović Krišto, tvrdeći da se hrvatskim braniteljima ne dopušta javno istupanje, dok se u medijima pozitivno promovira srpska pjevačica.

Vidović Krišto nije navela konkretne primjere u kojim situacijama i kojim braniteljima je bilo onemogućeno javno istupanje. Je li mislila na Miru Bulja i Željka Sačića koji su nakon serije opomena odstranjeni iz sabornice ili pak na Marka Perkovića Thompsona kojem je uskraćena mogućnost nastupa u pulskoj Areni?

Lepa Brena u slavonskim svatovima u travnju 2023./ Foto: D. Mirković/požega eu

Vidović Krišto je naglasila da su žrtve akcije Bljesak obvezale Hrvatsku da vrati kući i uspostavi europske vrijednosti.

“Moramo uspostaviti funkcionalnu vladavinu prava. Ovo je europska Hrvatska za koju su generacije polagale živote, imamo pravo na državu i trebamo prestati slušati jeftine izgovore i odstraniti natruhe balkanske močvare, koje su nakon 30 godina još dominante”, zaključila je Vidović Krišto.

Megy M. /Foto: pxll/D. Mirković/požega eu


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

21 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije