Zahvalna María: Španjolski grad Rojales posvetio trg Gospi iz Međugorja

ožujak 24, 2016 maxportal
Share Button

GRADIĆ Rojales, udaljen 35 kilometara od primorskog grada Alicantea na jugu Španjolske, postavio je na jedan od svojih trgova kip Gospe iz Međugorja nakon što se u srpnju jedan španjolski bračni par s hodočašća vratio uslišanih molbi.„Ovo će biti mjesto mira i promišljanja. No prije svega želimo da Gospu upozna što veći broj ljudi u svijetu te promijeni njihov život na bolje, kao što se meni dogodilo kada sam posjetila Međugorje“, rekla je medijima María González koja je pokrenula inicijativu o postavljanju spomenika Gospi iz Međugorja.

Gospin kip je replika originalnog kipa iz hercegovačkog svetišta, visok 1,60 metara, te napravljen od istog kamena nakon čega je dopremljen u Španjolsku.

„Kada sam se u srpnju vratila odande nestali su svi moji problemi. To je bilo čudo“, napominje González u gradu udaljenom dva kilometra od Sredozemnog mora.

Na trgu gdje je postavljen spomenik nalazi se i sandučić za molbe, ploča s tekstom psalma 23. s riječima „Gospod je pastir moj“, a ondje je i plavi metalni križ visok dva metra. Rojales, čiji je gradonačelnik Antonio Pérez García član Socijalističke radničke stranke Španjolske (PSOE), postao je tako prvo mjesto u Španjolskoj s mjestom posvećenim Gospi iz Međugorja.

U Međugorju je 24. lipnja 1981. šestero mladih izvijestilo o ukazanju Gospe na tamošnjem brdu. Nakon što su se izviješća o ukazanjima ponavljala Međugorje je postalo jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu.

„Velika vjera njegovih stanovnika, kako ondje pričaju, razlog je zašto se Gospa ukazala baš ondje“, kaže González.

MP/Hina/Foto:diarioinformacion

 

Komentari
Share Button