Žestoka polemika Bujanca i Plenkovićeva savjetnika Macana oko Šešeljeva gaženja hrvatske zastave

travanj 18, 2018 maxportal
Share Button

Prvo je Velimir Visković na Facebooku napisao kratki post: “Mislim da bi sada Bujanec mogao svog prijatelja Šešelja pozvati u emisiju. Stara ljubav zaborava nema. “
Na njegovu objavu nadovezao se Krešimir Macan, posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića: “Pita se Velimir Visković hoće li Bujanac večeras pozvati  Šešelja u emisiju. Haha”

 

 

Visković se inače voli predstavljati intelektualcem i kulturnjakom, govoriti protiv uvrede i mržnje, no letimičnim pregledom njegovih objava na Twitteru, lako je vidjeti argumente da je da skloniji uvredama, ponižavanju drugih i lošim vicevima.

Kad je Facebook, u vrijeme karnevala, saborskom zastupniku Arsenu Bauku uklonio uvredljiv post o Kaštelanima, Visković je napisao:

Arsenu Bauku fejs uklonio objavu u kojoj je podrugljivo nazvao Kaštelane, koji su spalili gay slikovnice, “kaš-telad”. Bravo Zucky, i ja bih učinio isto – nije lijepo vrijeđati telad!” napisao je Visković. I vjerojatno pomislio da je smiješno.

Nije smiješno, uvredljivo je, glupo i  primitivno. I dokaz skromnog, krčmarskog talenta Velimir Viskovića.

Na provokacije Viskovića i premijerovoga savjetnika Macana, Bujanec je brzo odgovorio. Odmah po završetku emisije u kojoj je, na temu novih otkrića o logoru Jasenovac, gostovao  Roman Leljak

Bujanec piše:

BAŠ RAZMIŠLJAM PONOVO NAZVATI ŠEŠELJA – da čujemo tko mu je sve iz Hrvatske čestitao na gaženju naše zastave?! Gogi, mogao si barem ponijeti štikle i opaliti Vojku po glavi!

Zadnji puta je Šešelj u Bujici pohvalio YUsipovića i Besnu Vesnu, a ovoga puta će, nadam se, isto biti iskren pa pronaći riječi hvale za YUsipovićevog savjetnika Macana koji je već radio u Srbiji, a sada radi za Plenkovića…

Tko zna, možda Šešelj pohvali i njihovog koalicijskog drugara – Pupovca, a možda i one koji su u Zagrebu čuvali srbijanske zastave kada je došao Vučić… Sve u svemu; pošto uopće idemo u Beograd?! Gogi, mogao si u Beograd barem ponijeti štikle – pa da Vojku opališ po glavi! To sigurno ne bi bilo u duhu “dobrosusjedskih” odnosa, ali bi zato bilo u duhu Istanbulske konvencije… Igrokaz bi tada bio potpun.”

M.M. Foto:arhiv

Komentari
Share Button