DVA HRVATA U FINALU AUSTRALIAN OPENA – Čilić s 3:0 pomeo Britanca

siječanj 25, 2018 maxportal
Share Button

Mrin Čilić plasirao se u finale Australian Opena, prvog Grand Slama turnira sezone.  U polufinalu je s glathih 3:0 pomeo Britanca Edmuna.Hrvatskog tenisača u finalu a očekuje pobjednik meča  između branitelja naslova Rogera Federera i Južnokoreanac Hyeon Chunga koji je izbacio Novaka Đokovića.

Marin Čilić je drugi Hrvat koji se plasitrao u filane Australian Opena. ptrioje njega u oarovima je to izborimo stasiti Splićanin Mate Pavić. Tim pobjedama hrvatski tenis je ponovio uspjeha prošlogodišnjeg Wimbledona kad su također dva Hrvata igrale finale.

 

 

U polufinalu, igranom dva i pol sata, pobijedili su Bena McLachlana i Jana-Lennarda Struffa s 2:1 (4:6, 7:5, 7:6 (7:4)), japansko-njemački par koji je u četvrtfinalu izbacio prve nositelje Lukasza Kubota i Marcela Mela (6:4, 6:7 (4), 7:6 (5)).

Drugo je to finale Grand Slama za Hrvata i Austrijanca nakon Wimbledona prošle godine, u kojem su nakon maratona izgubili od Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela.

 

U finalu ih čeka pobjednik meča između Amerikanaca Boba i Mikea Bryana te Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha.

M.M./Foto:twitter

 

Komentari
Share Button