Čilićev otac bh. medijima objasnio zašto je Marin umjesto BiH odabrao Hrvatsku

veljača 8, 2018 maxportal
Share Button
MARIN ČILIĆ je nakon finala Australian Opena treći tenisač svijeta, ali na tome se ne planira zaustaviti. Cilj mu je preskočiti dvojicu najvećih – Rogera Federera i Rafaela Nadala.Marinov otac Zdenko uvjeren je da bi najbolji hrvatski tenisač to i mogao ostvariti.

“Vremena su se malo promijenila, nisu to oni Federer i Nadal otprije nekoliko godina. Mislim da su sada Marinu na dohvat ruke i da on to može. Mlađi je i u tome je njegova prednost. Nadam se da će ih preskočiti ove godine”, rekao je Zdenko za Sportsport.ba.

Marin, rođen u Međugorju, prvo je nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Zašto je kasnije izabrao Hrvatsku?

“U tim počecima mi smo s Dodigom bili inicijatori osnivanja Teniskog saveza BiH. Udružili smo se i to je dobro funkcioniralo, BiH je tada uz Marina imala nekoliko talentiranih tenisača. S 12 godina igrao je za reprezentaciju BiH do 14 godina, ali u jednom trenutku je bilo jasno da se mora krenuti dalje, da on više ne može ostati u Bosni i Hercegovini.”

Stigla je ponuda HTS-a pa obitelj Čilić više nije sama morala snositi toliki dio troškova za Marinova putovanja na turnire.

“U Hrvatskoj smo dobili bolje uvjete i mislim da se nisam prevario. Iz ove perspektive, teško je reći bi li on bio treći tenisač svijeta da je ostao u BiH. Svatko ima svoj put, mi smo izabrali ovaj i mislim da nismo pogriješili”, rekao je Zdenko i dodao da prati bosanskohercegovački tenis da u najboljem bh. tenisaču Damiru Džumhuru vidi  potencijal za plasman u TOP 10 svjetskih tenisača.

MP/Foto:

Komentari
Share Button