DODATNE KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.: Kosovo u prednosti nad BiH i Srbijom

studeni 20, 2019 maxportal
Share Button

Čak 16 reprezentacija borit će se za preostala četiri mjesta koja vode na Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine. Održat će se četiri mini turnira sa po četiri sudionika, a pobjednik sa svakog će dobiti kartu za europsko prvenstvo.U play-offu A igrat će Island, te tri od četiri ekipe iz kvarteta Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunjska. Ždrijebom će biti odlučeno koje će tri reprezentacije ostati u ovoj skupini, a koja će preseliti u skupinu C gdje se nalaze Škotska, Norveška i Srbija.

U dodatnim kvalifikacijama skupine B nalaze se Bosna i Hercegovina, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska, a u skupini D Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Već je poznato kako će u polufinalu skupine B igrati BiH i Sjeverna Irska, te Slovačka – Irska, u skupini C igrat će Norveška i Srbija, dok Škoti još čekaju protivnika, a u skupini D snage će odmjeriti Gruzija i Bjelorusija, te Sjeverna Makedonija i Kosovo.

Kod domaćinstva polufinalnih susreta gledao se renking reprezetacija, dok će domaćini finalnih susreta bit će određeni ždrijebom.

Ždrijeb play-offa je na rasporedu 22. studenog, polufinala su 26. ožujka, a finala 31. ožujka,

Po trenutnoj nogometnoj moći i snazi protivnika od reprezentacija iz okruženja najviše šanse za odlazak ima Kosovo. Iako su trenutno na visokom 114. mjestu Fifine rang ljestvice po igrama koje su prikazali u kvalifikacijama (Englezima su dali četiri gola u Londonu) , ali i motivu igrača, imaju mnogo veće šanse nego BiH (48) i Srbija (33).

Na istoj  rang ljestvici Hrvatska je na 7. mjestu iza Belgije, Francuske, Brazila, Engleske, Urugvaja i Potugala.

DODATNE KVALIFIKACIJE

Play-off A: Island, te tri ekipe od četiri ekipe (Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunjska)
Polufinala:
Island – ?
? – ?

Play-off B: Bosna i Hercegovina, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska
Polufinale:
BiH – Sjeverna Irska
Slovačka – Irska

Play-off C: Škotska, Norveška, Srbija, te jedna od četiri ekipe (Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunjska)
Polufinale:
Norveška – Srbija
Škotska – ?

Play-off D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.
Polufinala:
Gruzija – Bjelorusija
Sjeverna Makedonija – Kosovo

R.I. Hina/Foto:epa

 

Komentari
Share Button