Utakmica je završena u kontroverznim okolnostima.

Nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela “brzi centar” te je Blaž Janc pogodio za 25-24 s istekom vremena.

Nijemci su potom izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke, a da nikome nije jasno što su pregledavali, odlučili priznati slovenski gol, ali i dosuditi sedmerac za Njemačku uz crveni karton Blažu Blagotinšeku, koji je omeo izvođenje njemačkog centra, za što je kazna sedmerac.

Tobias Reichmann je iskoristio taj sedmerac i susret je okončan podjelom bodova.

U silnim protestima slovenskih igrača, stručnog vodstva i navijača, izbornik Slovenije Veselin Vujović izašao je pred gol i stao da će on braniti kazneni udarac. Bio je to njegov način protestiranja na sudačku odluku, no nije urodio plodom.

Inače, Slovenija je bila u prednosti većim tijekom dvoboja, krajem prvog poluvremena je stigla i do najvećih šest razlike (14:8, 15:9), no Njemačka je dobrim ulaskom u nastavak brzo smanjila na 15:12.

Ipak, Slovenija je držala lijepu prednost do sredine drugog poluvremena kada je bilo 19:15. No, kod 19:16 je za Njemačku dosuđen sedmerac uz dvominutno isključenje za Kavtičnika. Slovenska klupa je zbog prigovora dobila još jedno dvominutno isključenje, pa je Njemačka s dva igrača više uspjela poravnati na 19:19, a na ulasku u posljednjih 10 minuta i povesti sa 21:20.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj su na kraju, nažalost, glavnu ulogu imali suci Gazelis i Mateika.

Miha Zarabec je s pet golova bio najefikasniji kod Slovenije, dok je Uwe Gensheimer postigao sedam golova za Njemačku.

Njemačka nakon dva kola ima tri boda, dok Slovenija ima jedan. Od 20.30 sati u drugom susretu ove skupine igraju Makedonija, koja ima dva boda iz prvog nastupa, i Crna Gora koja je zasada bez bodova.

U susretu 2. kola skupine D u Varaždinu Španjolska je ostvarila i drugu pobjedu svladavši Mađarsku sa 27:25 (13:12). Po četiri gola za Španjolsku postigli su Valera, Dujšebajev, Arino i Figueras, dok drugi poraz Mađarske u isto toliko nastupa nisu uspjeli spriječiti Bence Banhidi sa šest i Zsolt Balogh s pet pogodaka.