Meč za ulazak u finale Indian Wellsa protiv legendarnog Švicarca počeo je u 19 sati. 

TREĆI SET

Ćorić ima brejk u trećem setu! Osvaja ga bez ijednog poena za Federera. No, Federer odmah vraća brejk  i potvrđuje svoj servis za 2:1. Borna izjendačava na 2:2 nakon 3:3. Čorić pravi brejk za 4:3. Srvirao je za 5:3, ali Federer čini brejk i poravnava na 4:4. S lakoćom je dobio svoj servis , učinio još jedan brejk za konačnih 6:4 i pobjedu u meču.

DRUGI SET

Kakav početak drugog seta, odmah break Ćorića, iskoristio je prvu break priliku. Federer je nemoćan na servis našeg tenisača (2:0). Federer je došao do tri break vezane lopte (0:40), ali je Ćorić osvojio sljedećih pet poena i gem za 3:1. Ćorić je opet spašavao break loptu te zadržao prednost (4:2).

Federer je smanjio na 4:3, iako je Ćorić došao do 40:40, ali sada je najvažnije držati svoj servis. Federer je pojačao pritisak, opet došao do dvije vezane break prilike, te je odmah iskoristio prvu za 4:4. Prvi igrač svijeta je došao do još jednog lakog gema na svoj početni udarac pa je poveo u drugom setu 5:4. Novi break Švicarca za 6:4 i set.

PRVI SET

Borna Ćorić dobio je prvi set 7:5 nakon što je napravio break kod rezultata 5:5.

Federer je s lakoćom došao do prvog gema, ali je odmah uzvratio i naš tenisač. Obojica su  sigurni na svoj početni udarac (3:3), nitko nije dopustio break loptu na svoj servis. Ćorić je breaknuo Federera, iskoristio je drugu break priliku za 6:5. I to je 7:5, Ćorić je fenomenalnom igrom, za 41 minutu došao do seta, Švicarac je ostao bez break prilike.