TURSKA – HRVATSKA 0-2 Dva gola Matea Kovačića, Livaković briljirao

28 ožujka, 2023 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon remija protiv Walesa na Poljudu hrvatski nogometaši večeras u drugom nastupu u kvalifikacijama za Euro 2024. u Bursi pobijedili Tursku 2:0. Oba gola postigao je Mateo Kovačić .



Hrvatska je iskoristila turske promašaje i povela u 20. minuti. Stanišić je prošao po desnoj strani nakon dugačke lopte Šutala i odigrao povratnu loptu. Kombinirali su Kramarić i Pašalić, a na kraju je Pašalić ostavio loptu za Kovačića koji matira golmana domaćih.

Hrvatska je 2:0 poveli na samom kraju prvog poluvremena. Modrić je gurnuo loptu po lijevoj strani za Pašalića, čiji je udarac zaustavio tutrski vratar Gunok, ali na odbijanac je natrčao Kovačić i lako zabio.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ” Hrvatska je pobjedila Tursku 2 :0

90+3′ -Odlična prilika za Tursku! Tosun je silovito pucao iz blizine pod gredu, a novom odličnom obranom istakao  se  Livaković. Umut je stigao prvi na odbijenu loptu i glavom pucao iznad gola.

89′ – Ozljedda Perišića, mijenja ga Luka Ivanušec, kapetansku traku preuzima Mateo Kovačić.

84′ – Dvije promjene  kod Hrvatske. Musa i Majer ulaze, Kramarić i Modrić izlaze. Modrić je ispraćen ovacijama prepunog stadiona! Kapetansku vrpcu preuzeo Ivan Perišić.
81′- Dvije izmjene kod Turskew: Tosun mijenja Undera, a bivši bivši Hajdukovac Umut Nayir umjesto Unala.

77‘ – Krasna akcija Vatrenih, jedna od najljepših na utakmici. Nakon nekliko duplih pasovaKovačić je s lijeve strane pronašao Kramarića koji gađa ljevicom s ruba šesnaesterca,  malo pored gola!

74‘ – Kramarić i Juranović stvorili su mnogo problema turskoj obrani, međutim uspjeli su nekako Turci na jedvite jade izbaciti loptu iz svojega kaznenog prostora.

69. – Gvardiol je klizećim startom ‘pomeo‘ Undera  i zaradio žuti karton

65. – Reagira odmah izbornik Stefan Kuntz. Ulaze Arda Guler i Baris Alper Yilmaz umjesto Kokcua i Akturkoglua.

65. – Izlazi Pašalić ulazi Josip Juranović. Dva desna beka igraju zajedno, Stanišić i Juranović.

62. – Livaković već treći put odugovlači s izvođenjem gol-auta,  švedski sudac omu je dao žuti karton.

58. – Promašena stopostotna šansa Vatrenih! Modrić je idealno, kao na pladnju, dao Pašaliću u peterac koji s dva-tri metra pogađa vratara Gunoka! Pašalić se hvata za glavu…

56. – Turci traže penal  Kadioglu pada u duelu sa Šutalom u našem šesnaestercu, skočili su svi Turci i tražili najstrožu kaznu, a sudac Ekberg pokazao je samo da se igra nastavlja. Naknadno su i iz VAR sobe potvrdili da nije bilo govora o jednaestercu iako Turci nisu prestali s protestima.

54. – Šansa Vatrenih! Kovačić nakon duplog pasa s Brozovićem silovito šutira, a turski vratar brani – samo do Stanišića koji pronalazi Pašalića, a ovaj radi potez previše i uspijevaju ga neutralizirati turski braniči.

52. – Iskušava i Kokcu svoj udarac, Gvardiol pravovremeno blokira.

50. – Turci svim silama pokušavaju doći do našega gola. Yuksek još jednom pokušava iz daljine, ni ovog puta nije tu bilo opasnosti po Livakovića.

46. – Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

POLUVRIJEME

45.+4. GOOOL! Hrvatka vodi 2:0  Modrić spretno reagira i s centra gura Pašalića u kontru koji probija lijevi bok i dobro gađa iskosa – Gunok njegov pokušaj brani, ali samo do Kovačića koji se prometnuo u pravog junaka Vatrenih! Drugi je ovo njegov gol u Bursi…

45. – Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

42. – Došlo je do sudara Marija Pašalića s turskim braničem u zračnom duelu. Malo je dekoncentiran bio Pašalić nakon toga, izašao je nakratko s terena, no stisnut će zube Mario i nastaviti s igrom…

40‘ – Odmah je Yuksek isprobao svoj udarac iz daljine, međutim nije bilo preciznosti u njegovu pokušaju.

38. – Težak udarac za Tursku. Ozlijedio se njihov kapetan i Brozovićev suigrač iz Intera, Hakan Calhanoglu, zamijenit će ga Ismail Yuksek. U nevjerici je njemački izbornik na turskoj klupi Stefan Kuntz…

32‘ – Šansa za Vatrene! Stanišić je ukrao jednu loptu i sjurio se po desnom boku, no u završnici je napravio potez previše i stigao je Gunok zatvoriti svoj kut.

28. – Nova netipična serija pogrešaka hrvatskih nogometaša… Nekoliko je već puta Modrić, potpuno neuobičajeno za njega, dao pogrešan pas u noge, popratio ga je tako i Marcelo Brozović, da bi sada Stanišić odigrao kratko za Livakovića, a njemu su zamalo turski napadači pod presingom zabili gol. Velika je doza dekoncentracija naših, naravno pod intenzivnim pritiskom Turaka.

24. – Nova izvrsna suradnja hrvatskih obrambenih igrača, presjekli su jednu opasnu akciju Turaka, a Gvardiol suvereno iznio loptu s naše polovice.

20. – GOOOL! Mateo Kovačić.Sjajna akcija Vatrenih! Šutalo dugačkim dodavanjem pronalazi Stanišića koji odmah gura Pašalića u prostor, veznjak Atalante odigrava dupli pas s Perišićem, da bi potom iz drugog plana natrčao Mateo Kovačić i matirao turskog vratara Gunoka za 1:0 Hrvatske na Timsah Areni!!!

17. – Nova pogreška Vatrenih… Gvardiol pod pritiskom gubi posjed, u šansu dolazi Kokcu koji ekspresno gađa s ruba kaznenog prostora, a Livaković je srećom još jednom pribran!

16. – Evo napokon i šanse Vatrenih. Kadioglu griješi, a Stanišić mu otima posjed, zatim ga efektno prolazi majstorskim lažnjakom, da bi udarac slabijom, lijevom nogom prohujao pored gola…

11. – GOL! Još je jednom ispala obrana Vatrenih, Akturkoglu se najbolje snašao u gužvi i ugurao loptu u mreži – slično kao Broadhead u prethodnom susretu s Walesom – srećom, označili su zaleđe švedski suci… Razigrali su se Turci i othrvali početnom pritisku hrvatskih nogometaša.

8. – I opet prijeti Under, srećom ovog puta njegov pokušaj s ruba šesnaesterca nije bio ni približno precizan kao onaj prethodni.

5. – Što je sada skinuo Livaković! Brozović je, netipično za njega, izgubio loptu na tridesetak metara od gola, odmah je Under došao u šansu i gađao iz blizine, a hrvatska se ‘jedinica‘ istaknula fantastičnom intervencijom! Bio je ovo čisti zicer…

3. – Kao i protiv Walesa, krenuli su Vatreni u visoki presing od samog starta. Modrić, Kovačić i društvo već su u nekoliko navrata natjerali Turke u panično izbijanje sa svoje polovice.

20.45: Počela je druga utakmica kvalifikacija za EURO 2024 u turskoj Bursi.

Glavni je sudac 38-godišnji Andreas Ekberg iz Švedske. Vatreni, ajmooo!!!

 

TURSKA: Günok – Kadioglu, Demirel, Söyüncü, Celik – Kökcü, Özcan- Kerem, Calhanoglu Ünal – Ünder

HRVATSKA: Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Perišić

Na utakmici u Bursi prisutno je oko 600 hrvatskih navijača u dva sektora, jedni na korneru, a drugi na zapadnoj tribini.

Susret je počeo minutom šutnje za poginule u potresu, a neobično je što nije bilo službenog spikera. Nisu priopćeni ni sastavi niti bilo što drugo.

Uoči susreta hrvatski navijači oduševili su Turke porukom na tribinama. Hrvati su na stadion unijeli transparent na kojem su zajedno hrvatska i turska zastava te natpis “Sizinleyiz”, što znači “Uz vas smo”.

Turci su napravili golemi pano koji su podignuli na južnoj tribini, pokrio ju je gotovo do vrha, na njemu je tlocrt turske države, zastava i dresovi nacionalne vrste na čijim su leđima imena gradova koji su bili zahvaćeni potresom.

Turci pokazuju tako da su sa svojim sunarodnjacima i u dijelovima države koji nisu bili zahvaćeni potresom kao što je Bursa. Taj trenutak je na stadionu izazvao goleme emocije što nimalo ne čudi.

 

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->