Bandić u ZOO Tuzla: “Lav Tuma je atrakcija, uskoro mu stižu djevojke! Muškarci bez žena su kao šepavi mravi”

lipanj 28, 2018 maxportal
Share Button

Na poziv fra. Maria Divkovića, gvardijana Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Tuzli, u dvorištu Franjevačkog samostana u Tuzli, izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem prisustvovalo je koncertu Noć filmske glazbe u izvedbi orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Osijek, a u sklopu manifestacije Petrovo u Tuzli.Na koncertu se očekuje i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara te drugi visoki uzvanici.

Prije koncerta, u 19,30 sati, u tuzlanskom Bingo ZOO vrtu, gradonačelnik će prisustvovati konferenciji za novinare na kojoj će biti predstavljena nova lavlja nastamba i lav Tuma.

Riječ je o mladom lavu mužjaku koji je prije dva mjeseca stigao iz Zagreba, a nova nastamba u tuzlanskom ZOO vrtu izgrađena je prema uputama Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba.

Ova nastamba je specifična jer je rađena po svim standardima EAZA-e, odnosno koje preporučuje Europsko udruženje akvarija i zooloških vrtova. U cijelosti je prilagođena životinji koja treba imati što ugodniji, prirodniji i pristupačniji boravak”, istakla je Karić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nakon kratkog obilaska zoološkog vrta u Tuzli kazao je da voli doći u svoju rodnu domovinu, jer je, kako je istakao, hrvatski sin Bosne i Hercegovine, kao i prijatelj sva tri naroda u našoj zemlji.

“Drago mi je što sam došao kod najuspješnijeg čovjeka u BiH Senada Džambića. Drago mi je da voli životinje i što je organizirao jedan ovakav vrt za dobrobit svih ljudi u Tuzli. Danas slavimo 93 godine postojanja Zoološkog vrta Zagreba i sretni smo da smo Tumu mogli pokloniti Tuzlacima. Žao mi je što je sam i jedva čekam da dođu dvije dame iz Mađarske, jer mi muškarci bez žena smo kao šepavi mravi”, kazao je u šaljivom tonu Bandić te nastavio da će u Tuzlu ponovo doći nakon što stignu lavice, a kako bi napravio zabavu

Suradnja zagrebačkog Zoološkog vrta s novim ZOO vrtom u Tuzli započela je prije otprilike dvije godine kada su se vlasnici Bingo ZOO vrt obratili za stručnu pomoć u izgradnji i planiranju vrta.

Uz gradonačelnika na predstavljanju nove nastambe prisustvovat će i ravnatelj Ustanove Zoološkog vrta Grada Zagreba Damir Skok.

MP/ Foto:tuzlanski.ba

Komentari
Share Button