Hrvat (16) u Beču ubo tinejdžera (14), ucjenjivao ga zbog komplimenta sestri

svibanj 3, 2018 maxportal
Share Button

Hrvat (16) je ubo nožem tinejdžera (14) ispred škole u Beču. Kleine Zeitung piše da je Hrvat Austrijancu arapskih korijena, rekao da mu je sestra zgodna. Tinejdžer je to smatrao uvredom i počeo je Hrvata ucjenjivati.Prijetio mu je ubojstvom ako mu ne plati zbog uvrede.

Mladi Hrvat naveo je i kako su prijetnje trajale tjednima i kako je Arapin svaki put tražio novac. Dodao je i kako je bio u strahu te da je Arapinu jednom prilikom platio 100 eura, no ovaj ga je tražio još.

U srijedu ujutro, navode austrijski mediji, dvojica mladića našla su se ispred škole u bečkom okrugu Währing u 7:45 sati ujutro, a kada mu je Arapin zaprijetio, šesnaestogodišnji Hrvat izvadio je kuhinjski nož kojeg je ponio sa sobom i izbo ga.

Žrtva je hitno prevezena u obližnju bolnicu, a prema navodima medija u srijedu navečer još se uvijek nalazio na odjelu intenzivne njege u životnoj opasnosti.

Istražitelji su priveli napadača kako bi istražili sve detalje sukoba, uz objašnjenje kako je napadač optužen za pokušaj ubojstva. Ustanovili su i da je kuhinjski nož kojim je napad počinjen imao oštricu dužine 30 centimetara.

Iz uprave škole poručili su kako su užasnuti događajem u kojem su sudjelovali njihovi učenici, te kako su sve službe od psihologa, preko socijalnog radnika do zdravstvenih djelatnika na raspolaganju djeci i roditeljima.

 

 

Komentari
Share Button