ANKETA: Glasajte za pobjednika izbora u Zagrebu

ožujak 22, 2017 maxportal
Share Button

Objavom kandidature Brune Esih za gradonačelnicu Zagreba kompletirana je lista kandidata za metropolu. SDP još nije odlučio ide li sa svojim kandidatom ili će podržati Anku Mrak-Taritaš.

 Milan Bandić – MB 365

Aktualni zagrebački gradonačelnik uvjeren je u osvajanje novog mandata, a u tome ga očito ne brine ni velik broj protukandidata. Bandić je kandidat BM 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Bruna Esih – Nezavisna

Najnovija kandidatkinja na ovom popisu, iako se o njenoj kandidaturi šuška već dugo vremena. Ovim potezom okrenula je leđa HDZ-u, na čijoj je listi kao nezavisna zastupnica ušla u Sabor. Esih je iznimno popularna među desnim biračkim tijelom, pa nas na ovom polu čeka zanimljiva borba.

Anka Mrak-Taritaš – HNS ( SDP?)

Saborska zastupnica HNS-a i bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, u čijem je mandatu provedena famozna legalizacija, favoritkinja je ljevice za rušenjem Bandića. Jedino pitanje je hoće li je SDP službeno podržati. O toj odluci ovisi i njen eventualni uspjeh na izborima.

Ivan Pernar – ŽIVI ZID

Saborski zastupnik Živog zida i najmlađi kandidat. Ima veliku potporu među mladima. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se potpora s parlamentarnih zbora odraziti na izbore u Zagrebu. S obzirom na publiku, i veliki broj fanova na društvenim mrežama, u anketma na portalima će vjerojatno odlično stajati.

Drago Prgomet- HDZ

Kandidat HDZ-a u utrku je ušao relativno kasno. Riječ je o izboru predsjednika stranke Andreja Plenkovića. na izbore izazi sa sloganom GRADONAČELNIK- kome milo kome DRAGO

Marko Sladoljev – MOST

Saborski zastupnik. Kandidat Mosta, jedan je od potpisnika Mostovog pisma kojim je zatražena ostavka vrha HNS-a zbog jedanaesterca na utakmici Dinamo-Cibalia.

Sandra Švaljek – Nezavisna

Nezavisna zastupnica u Gradskoj skupštini i odmetnuta zamjenica Milana Bandića, koja je preuzela upravljanje Gradom za vrijeme afere Agram, na početku je figurirala kao najveća konkurencija aktualnom gradonačelniku. U međuvremenu su isplivali drugi kandidati, stoga ćemo za zanimanjem pratiti kako će Švaljek proći protiv jake konkurencije.

Kandidaturu je najavio i Dragan Martinović, predsjednik Budnice Hrvatske – Zajednice bosanskih Hrvata, ali kandidatura još nije javno predstavljena pa ga nismo stavili u anketu, a očekuje se još nekoliko kandidata.

Kandidati su navedeni abecednim redom, a za svakog kandidata može se glasovati samo jednom

 Komentari
Share Button