CNN, BBC, Guardian … Na Pantovčak stiglo 67 zahtjeva za intervju Predsjednicom

srpanj 28, 2018 maxportal
Share Button

Na Pantovčaku kažu da je od 10. srpnja do danas iz svijeta stiglo čak 67 zahtjeva za intervju s Kolindom Grabar Kitarović. Predsjednica je već počela davati intervjue i dosad je razgovarala s novinarima Deutsche Wellea, BBC-a, ruskog Komersanta, slijedi Guardian, CNN…Strane novinare zanima i predsjednica osobno i stanje u Hrvatskoj, kao i kakvi su njezini pogledi na EU, migrantsku krizu, što misli kao bivša zaposlenica NATO-a. Većina medija iznosi da je Hrvatska postala svjetski fenomen, u najavi intervjua s našom predsjednicom i na BBC-u kažu ‘moćna, mala Hrvatska’!

Za Večernji list predsjednica je odgovorila da se može nastaviti kapitalizirati popularnost Hrvatske nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

‘Na žalost, imam dojam da je nekako naša odlika da sami sebi ne priznajemo koliko potencijala imamo i koliko smo toga napravili. Tek kad nam stranci kažu, tek onda priznamo istinu. Činjenica jest da Hrvatska igra iznad svoje kategorije u mnogočemu.

Nisu samo sportaši ti koji postižu vrhunske rezultate u svijetu. Tu su i znanstvenici, umjetnici, inovatori, gospodarstvenici, menadžeri, naši ljudi diljem svijeta… mladi koji osvajaju medalje na svjetskim natjecanjima iz znanosti i robotike. Nemojmo zaboraviti ni naše paraolimpijce’, smatra predsjednica.

Grabar-Kitarović ističe da se uspjeh na SP-u može preliti u druga područja i može dati snažan zamah našem razvoju, ali i dodaje da ‘porast optimizma sam po sebi nije dovoljan’.

‘Da bi se iskoristio ovaj trenutak, moramo započeti snažnu modernizaciju hrvatskog društva, utemeljenog na vjeri u sebe i svoje potencijale, etici rada, promjeni mentaliteta da uspijevaju samo podobni i oni s dobrom vezom uz istodobno snažno iskorjenjivanje uhljebništva i nepotizma, uz poticanje ambicije i nagrađivanje inicijative te poticanje zdrave natjecateljske sredine u svakom području života.

Uz to, moramo postići društveni konsenzus o glavnim ciljevima razvoja i usredotočiti se na ono o čemu se slažemo, a ne na ono u čemu se ne slažemo.To, konkretno, znači da premijer i ja moramo sjesti zajedno s mnogim drugima – od oporbe, preko akademske zajednice, gospodarstvenika, sindikata, mladih… – i zajedno definirati barem pet područja razvoja na koje ćemo se usredotočiti i nastaviti brendirati Hrvatsku na onome što su započeli naši nogometaši’, zaključuje Predsjednica.

MP/foto:profimedia

Komentari
Share Button