Danas glasovanje o Istanbulskoj konvenciji, hoće li se 15-ak HDZ-ovaca ‘razboljeti’

travanj 13, 2018 maxportal
Share Button

Veliki finale jednog od najdinamičnijih tjedana u Hrvatskom saboru. Glasovat će se o ratifikaciji Istanbulske konvencije te o povjerenju ministrici gospodarstva Martini Dalić zbog afere sa savjetnicima u Agrokoru.Prije početka rada Sabora održana sjednica Kluba zastupnika HDZ-a.

Premijer Andrej Plenković zastupnicima će u petak podnijeti izvješća o sastancima Europskoga vijeća održanima u Bruxellesu 22. i 23. ožujka 2018. a nakon toga će uslijediti glasovanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije i oporbenoj inicijativi za smjenu ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Na sastancima Europskoga vijeća šefovi država raspravljali su o gospodarskim pitanjima, te o pregovorima o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije.

Što se tiče glasovanja očekuje se da će Istanbulska konvencija biti ratificirana iako neslužbene procjene govore da bi između deset i 15 zastupnika HDZ-a moglo glasovati protiv Istanbulske konvencije. Ili će se ‘razboljeti’ pa izbjeći glasovanje?

Zastupnici će glasovati i o oporbenoj inicijativi da se smjeni potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić koju oporba proziva zbog ‘savjetničke afere’ oko bivšeg posebnog Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka.

Komentari
Share Button