Đapić: Stanković me nazvao i ispričao mi se zbog srpskog glumca, ali to nije dovoljno

svibanj 8, 2018 maxportal
Share Button

Predsjednik stranke Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić u utorak je pozvao Vladu da razriješi dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, a zbog sudjelovanja srbijanskog glumca Sergeja Trifunovića u emisiji ‘Nedjeljom u 2’.Terifunović je Đapića  spominjao u istom kontekstu kao ratnog zločinca Vojislava Šešelja, a što je ostalo bez reakcije Ravnateljstva HRT-a.

‘Emisija je obilovala izjavama mržnje prema hrvatskom narodu, napadima na pojedince koji se nisu mogli braniti, a ja sam spomenut u istom kontekstu kao Vojislav Šešelj, notorni ratni zločinac i mrzitelj hrvatskog naroda. Moje reagiranje je usmjereno prema radu hrvatske Vlade i radu ravnateljstva HRT-a’, rekao je Đapić na konferenciji za novinare u Osijeku.

Naime, Trifunović je, govoreći o narušenim odnosima između Hrvatske i Srbije, među ostalim naveo kako su ‘idioti poput Šešelja, Đapića i sličnih’ potrebni vlastima u Hrvatskoj i Srbiji kako bi ih po potrebi izvukli za igre ‘toplo-hladno’.

Đapić je naglasio kako takve izjave nisu samo uvreda za njega, nego i za sve one ‘koje je predvodio u Domovinskom ratu kroz postrojbe HOS-a, kao i za političku stranku s kojom se u Saboru i izvan njega borio za hrvatsku suverenost i neovisnost i izgradnju Hrvatske kao demokratske države’.

Vladu je javno ‘prozvao i pozvao’ da se očituje o ovom ‘teškom incidentu na HTV-u’.

Kazao je kako mu se urednik i voditelj emisije Aleksandar Stanković osobno ispričao, ali smatra da mu se treba omogućiti gostovanje u ‘Nedjeljom u 2’ kako bi odgovorio na uvrede koje su izrečene ne samo na njegov račun, nego na račun vrednota hrvatskog naroda, ‘koji plaća tu emisiju i tu televiziju’.

Spreman je, kaže i s Trifunovićem sudjelovati u istoj emisiji.

‘Pozivam premijera, Vladu, Sabor i predsjednika Sabora na otvaranje javne rasprave u Saboru o karakteru HRT-a kao javnog servisa. Što se tiče ravnatelja HRT-a, smatram da on nakon ponovljenih gafova u radu ne može ostati ravnatelj’, zaključio je Đapić.

MP/Hina/Foto:FaH

Komentari
Share Button