DOKAZ: Plakate “Srbe na vrbe” montirao je ruski novinar u Moskvi, a optužio Hrvate

ožujak 27, 2017 maxportal
Share Button

Sve je počelo objavom Andreja Molosolova, novinara Komsomolskaje pravde i blogera, zaljubljenika u Ratka Mladića i Radovana Karadžića, koji je na  Twitteru objavio da je Zagreb, uoči utakmice Hrvatske i Ukrajine oblijepljen plakatima “Srbe na vrbe” i “Moskovljane pod nož”.Na plakatu su spojene hrvatska i ukrajinska zastava i poruke mržnje prema Srbima, odnosno Rusima.

Objavu ruskog novinara brzo su preuzeli srpski portali Kurir i Alo i garnirali naslovima o bolesnim poruka Ukrajinaca i Hrvata.

Srpski portali pišu kako je “bolesnom porukom braće Hrvata i Ukrajinaca bio oblijepljen cijeli Zagreb uoči utakmice na Maksimiru, kako je to užas i da se neke stvari nikada neće promijeniti”.

Ozbiljniji mediji u Srbini nisu se bavili očitim izmišljotinama.

Na žalost srpskih medija, ali i nekih hrvatskih, nitko u Zagrebu nije vidio te bolesne poruke jer ih naprosto nije bilo. Da se radi o montaži i  bolesnim konstrukcijama  vidi se iz prvog pogleda na fotografiju koja je mogla biti snimljena.

Analizom fotografije, a svaka fotografija nosi ‘pozadinske’ informacije o vremenu nastanka lako je provjeriti kada je i gdje snimljena i gdje je prvi put objavljena.

 

Ova koju je na svom Twitteru objavio “novinar” Andrej Molosolov, a po datumu nastanka vidi se da je snimljena dan ranije nego je utakmica u Maksimiru igrana.

 

MP/foto:Twitter

 

Komentari
Share Button