Fakultet odbio Daliji Orešković dati podatke o Predsjednici i ocjenama na fakultetu

ožujak 2, 2017 maxportal
Share Button

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu  stao je u zaštitu osobnih podataka svoje studentice ujedno i dužnosnice, predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, i odbio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dostaviti podatke kojim bi to pravo bilo narušeno.

Riječ je o podatku s kojeg je računa dužnosnica Kolinda Grabar-Kitarović uplatila fakultetu doktorski studij, ali i detaljne podatke o tome kada i koliko predsjednica dolazi na predavanja u sklopu tog studija.Fakultet se pozvao na autonomiju Sveučilišta, ali i Zakon o zaštiti tajnosti podataka kao i Zakon o zaštiti osobnih podataka jer Povjerenstvo, kako su napisali u odgovoru tom tijelu, nije navelo da li je i protiv koje osobe pokrenut postupak za odlučivanje o sukobu interesa, kao ni poslovni broj tog postupka (ako je pokrenut) pa, sukladno tome, nije jasno o kakvom se postupku i o kojoj fazi eventualno pokrenutog postupka radi, piše Večernji list.

Povjerenstvo je nezadovoljno tim odgovorom, 13. prosinca 2016. pozvalo FPZG da dostavi potpuni dokaz o plaćanju školarine, iz kojeg bi bio vidljiv broj računa s kojeg je izvršena uplata. To nismo učinili, odgovorila je dekanica Kos-Stanišić.

Prepiska između fakulteta i Povjerenstva o Kolindi Grabar-Kitarović trajala je mjesecima

FPZ je 12. siječnja 2017. dobio požurnicu, navode na FPZG-u, da bez odgode dostavi zatražene podatke. FPZG ni to nije učinio. . Naime, FPZG je 23. studenoga 2016. od Povjerenstva dobio zahtjev da se očituje o doktorskom studiju predsjednice, a zadnju požurnicu dobio je u siječnju 2017. Da je Povjerenstvo tražilo detalje o dolascima predsjednice na predavanja, jasno je iz odgovora FPZG-a Daliji Orešković.

U Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kažu da su prijavu protiv  Grabar-Kitarović dobili 17. prosinca 2015. te da u povodu te prijave postupaju u sklopu svog djelokruga rada

MP/foto:pxllKomentari
Share Button