Glasnović: Agent KOS-a, s kodnim imenom ‘Vrbik’, kandidat za suca Ustavnog suda

srpanj 24, 2017 maxportal
Share Button

NEZAVISNI zastupnik Željko Glasnović u petak je, problematizirajući način na koji se u Hrvatskoj biraju suci, izjavio da je nedavno dobio dokument prema kojem se suradnik KOS-a kandidirao za suca Ustavnog suda.Glasnović je govorio u ime Kluba Nezavisnih za Hrvatsku:

“Prije nekoliko tisuća godina jedan grčki filozof kazao je da zakon mora vladati. A tko kroji zakon u Hrvatskoj? Koji su to ljudi, čudnih imena, čudnih biografija, kodnih imena? Nedavno je izašao izvještaj da je u RH 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti. Što radi Odbor za pravosuđe?”, upitao je Glasnović

“Nedavno sam sam dobio dokument gdje se jedan čovjek sa kodnim imenom Vrbik koji je surađivao s KOS-om kandidirao za ustavnog suca”, izjavio je Glasnović nakon stanke te poručio da “sada ima dovoljno vremena da se naprave prave provjere tih ljudi koji će predstavljati hrvatski narod na najvišim razinama sudske vlasti”.

Glasnović je naveo i da je nedavno izašao izvještaj da u Hrvatskoj ima 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti. (Riječ je godišnjem izvješću koje je objavila Sigurnosno obavještajna agencija – SOA).

Tvrdi kako je pred zadnje izbore predložio saborskom Odboru za pravosuđe da se napravi obrazac s ključnim pitanjima o ljudima koji se kandidiraju za najviše sudske vlasti, ali da to nije imalo odjeka.

Meni je predsjednik Odbora rekao da to nije njegov posao, ustvrdio je Glasnović propitujući i način na koji se ocjenjuje uspješnost rada u sudstvu.

“Neki suci riješe dva predmeta, neki stotinu, ista stvar, ne čudi onda što imamo pola milijuna neriješenih sudskih sporova, jer nema standardne procedure po kojoj bi se ocjenjivao rad sudaca na nižim razinama”, kazao je Glasnović.Komentari
Share Button